Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doufám, že mi někdo poradí. Před třemi týdny jsem si koupila auto v bazaru. R.v. je 1997, přepis by mě stál 3000. V bazaru mi řekli, že si ho přepisovat nemusím, původní majitel je odhlášen a auto je přihlášeno na majitele bazaru. Problém je ale v tom, že ten je uveden pouze ve velkém TP, v malém je stále původní majitel a má ustřižený roh. Nevím tedy, jestli s autem můžu normálně jezdit a nemám pro jistotu s sebou vozit i velký TP (prý se to nesmí?), kupní smlouvu atd.? Moc vám děkuji za odpovědi.
nevím kde je uvedeno, že ustřižený roh značí nepalatný doklad. To tak určitě není!
Kupní smlouva je vám nanic. Vystavujete se sankci dosti velké, páč v techničáku není nikde uvedeno Vaše jméno.
Doporučuji dohlásit na Vás, jinak budete mít problém. Jednou to stejně musíte udělat...
generálním problémem je,že úředníci si v podstatě "nahrazují" chybějící legislativu po svém a svévolně znehodnocují veřejnou listinu(kterou ORV je) a tím porušují zákon-ona totiž nikde není zákonem dána lhůta pro doregistraci-je to něco jiného než "změna"(10denní),proto na jakýsi "vnitřní pokyn" takhle bud stříhají roh nebo jej perforují-ale platnost tím není dotčena! A to zda je vůz registrován na Frantu nebo Karla jej nijak neomezuje v používání-pokud má platnou STK,platné povinné a je v řádném technickém stavu umožnující provozování,je možné jej plnohodnotně užívat...Oni tohle vědí moc dobře jak úřadové,tak "pomocníci",ale proč z lidí nevytahat nějaké kačky na pokutách-proto to zkouší a zkoušet budou-tím spíš s napjatějším rozpočtem a snižujícími se platy-pak je otázka kam získané kačky budou směřovat-do ka(p)sy...?!?
Nevim jak ustrizeny roh, ale u nas proste procvakaji dirky podle data do kdy plati - a kdyz uz to tam vytistene je, tak asi takto platnost omezit lze... Ja uz zasadne kupuju auta ze zaplacenym eko (ono vas to nebude stat 3000, al jeste +800 a +200 cca) je jich uz dost, ale diky tomu urcite zavedou poplatek i na euro3 a bude to zas znova
ono nebude dlouho trvat a polatek bude i na EURO IV-obrovská nadprodukce automobilek-zejména domácího největšího "přispěvatele" HDP státu-čili Škoda a.s. už je "slyšet"-a několikrát se už podle "požadavků" škodovkly legislativa upravovala(např.omezený 8letý dovoz atd.)
Jinak je pravdou,že ideálně obejít celé "ekovýpalné" převodem na nějakého ZTP-invalidní důchody jsou tak směšně,že za pár set je vyřešeno-a osobně raději přispěju konkrétnímu člověku,který už sám moc nemůže,než to cpát do bezedného státu-dnes zase perlička ohledně cen betonových sloupů na železnici-v Rakousku za cenu lehce přes 100 000,-kaček a u nás o 2 metry nižší za 400 000,-...
Co vím tak v Kroměříži bez ORV či staršího malého TP neodhlásí! a novému majitele zůstává jen kupní! Osobní zkušenost.Nic na ně nneplatilo (dle prodávajícího,já kupoval) zkusil jako ztrátu a hned odhlásit a nee! nakonec musel 2x z Týna nVlt.do KM a z5 .Před prodejem se přestěhoval a holt smolík,nepřevedl autí.
Vaší povinností je auto přihlásit, pokud jej hodláte provozovat...s rohem to nijak nesouvisí...pokud nemáte 800 na přihlášení, budete mít 1400 v příštím roce...a pokud si vědomě kupujete auto s emisní normou EURO 2, je to také Vaše volba, jsou i auta i s normou euro 5 nebo euro 6...a jsou také auta kde již byla ekodaň zaplacena...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.