Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lhůta pro přihlášení vozidla vs.ČKP

Od: jen* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, vím, že se to zde již mnohokrát řešilo, ale potřeboval bych drobnou radu. koupil jsem motocykl na který předchozí majitel neplatil povinné ručení. obeslala mě čkp abych zaplatil. tudíž jsem jim poslal kupní smlouvu s datem od kdy jsem byl majitelem. nyní po mě chtějí zaplatit asi 7 dní od doby koupě motocyklu a než jsem motorku pojistil a přihlásil (toto je doba, než mi od prodávajícího přišel tp). Jak mám tedy postupovat? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

myslím, že se jedná cca o 140,- Kč. to bych asi zaplatil. jinak budete muset dokazovat, že jste motocykl n e p r o v o z o v a l.

hodnocení

0x

sice se můžete bránit, ale stojí Vám to za těch pár kaček.

Pokud jste vozidlo neprovozoval, tak jim to prokažte a nic nemusíte platit.

doplněno 09.08.12 17:59:

tak je to jednoduché, prokažte jim to a dopadnete takto:

Lhůta pro přihlášení vozidla vs.ČKP
jen*
hodnocení

ne neprovozoval. nejde mi o těch pár kaček, ale o princip...

itan71*

Neslyšel jsem o zákonu který v pojištění myslí na slovíčko princip a zakony jsou zákony.

buss
hodnocení

0x

Jak mám tedy postupovat?
S pocitem Mea culpa uhradit.

nu*
hodnocení

0x

motorku jste si mohlo pojistit hned v den zakoiupení

ridic
hodnocení

0x

Buď doložit že jste neprovozoval nebo zaplatit. Vzhledem k tomu že jde o 140,- Kč, tak je jednodušší zaplatit a mít klid. Princip je fajn, ale kvůli tomu strávit x hodin úřadováním, sledovat vývoj a termíny na reakci - jestli vám to za to stojí tak prosim.

nu*

ani vyššší princip mravní v tomto případě nemůže být akceptován, a to ani soudem, platí právní úprava...

Pokud jde o morální úvahy, samozřejmě platí, že i demokraticky zvolená většina může nastolit tyranii...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]