Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodané auto, bez odhlášení... bez všeho

Od: kasperkova* odpovědí: 7 změna:

Vážená konference,

prosím o radu. Prodali jsme auto na základě kupní smlouvy a plné moci a na smlouvu jsme psali, že je auto nepojízdné. Pán, který auto kupoval řekl, že vše vyřídí za nás, že nemusíme nikam chodit. Źili jsme v domění, že je vše v pořádku. Nyní se ozvali z bezpojištění, že za auto není placená pojistka. Dále jsme zjistili, že auto je pořád psané na nás. Je to záležitost z roku 2009. Hledali jsme smlouvu včetně plné moci a nemůžeme jí najít. V roce 2009 jsme se stěhovali a tak jsme ji zřejmě smlouvu ztratily. Jen si pamatujeme, že auto mělo technickou jen do roku 2010 a bylo opravdu nepojízdné. Přes známého pojišťováka jsme vyzjistili, že technická nebyla dál udělána a ani nebylo zlikvidované(asi podle VIN a SPZ). A teď nevíme, co máme dělat. Nemáme auto, nemáme smlouvu a už si nepamatujeme kdo to byl. Prosím, poraďte. Jen prosím nepište, že jsme ..., to teď víme a slyšíme od všech. Víme i šílené následky, kterých se nevyhneme, dokud se nezbavíme auta, které nemáme a nemáme k němu nic. Jsme opravdu bezradní.

Budu Vám opravdu vděčná za jakoukoliv radu L.K.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Paní Kašperková, je třeba sdělit čkp do 30 dnů. že nejste vlastníkem vozidla již od roku 2008...

Nemáte k vozidlu žádný doklad, žádné vlastnické vztahy. To že jste v registru zapsána nedává nikomu názor, že jste majitelem..

Že již nejste bezradná?

přeji pohodu a hezký den.

doplněno 09.08.12 14:56:

Milá paní, zkuste mě naznačit, když to vozidlo není Vaše a je prodané, jaké všechny důsledky?

ICQ 55180641, skype: milancukrar

kasperkova*
hodnocení

Dobrý den. Ono to není tak jednoduché. Koupili jsme ho 1.9.2009 - smlouvu o našem nákupu jsme našli. Auto jsme koupili již jako nepojízdné. Měli jsme ho garážované na vl.pozemku a chtěli opravit. Jenže jsme museli dům prodat a do tří měsíců se vystěhovat. Tak jsme auto prodali jako nepojízdné a právě tuhle prodejní smlouvu již nemáme :(((. Všechno jsem tisíckrát přehrabala a nenašla. Takže auto, které zřejmě ani neexistuje je pořád psané na nás se všemi důsledky.

erikch*

není třeba se stresovat-Milan C. vám to jistě velmi rád osvětlí-prostě existuje nějaká legislativa-ta platí pro všechny-i ČKP,jen to zkouší-žijí z toho co do lidí "vytahají"-a po dobrém by moc asi neuspěli-takže dělají bubáky,vyhrožují,neakceptují atd.,no a bohužel spousta lidí-ačkoli jsou v právu(neprovozovali nepojištěné vozidlo)tak raději zaplatí..-a to je špatně...

Opět souhlas s Erikchem, mám na to již povídání s několika otázky a tazatel pak přesně ví jak to je...

des*
hodnocení

0x

Ano jste...ale buďte v klidu,takových ještě bude...Vám nezbývá,než toho chlapa najít!A věřte,jde to.Já jsem takhle prodal motorku a našel ji za 10let.Pak jsem ji měl dalších 20doma a prodal ji se ziskem.HLEDEJTE.

nu*
hodnocení

0x

ale auta jste se již zbavili, tak necHápu na co se vlastně ptráte, smlouva může bÝt i ústní, to je psáno v občanském zákoníku...na koho je psané auto je jedno

buss
hodnocení

0x

Vážená, až na vyjímky není kupní smluva písemná povinná! Pojistku pokud jste hradili tak jste ji měli ihned po prodeji vypovědět.
A měli jste klid na spaní. Vozidlo již není vaše. Komu jste to prodali snad víte.
Pán řekl, jak mohou lidi naivně věřit více jiným než sobě? Co to je za nemoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]