Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Administrativa a případné převozní značky

Od: hotovo* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Hodlám v blízké době si pořídit na objednávku dovezený vůz z Německa. Situace je taková, že z jistých rodinných a záručních důvodů bude vůz dovezen slovenským soukromým "importérem" na Slovensko. Zde nastává místo pro mou otázku. Jelikož je nesmysl auto tímto importérem přihlašovat na Slovensko a pak do ČR, dostanu s největší pravděpodobností kupní smlouvu a pak si musím zajistit cestu do ČR. Osobně bych chtěl po vlastní ose, ovšem nevím jestli je v ČR možnost získat převozní značky pro auto, které se do ČR teprve bude přivážet " svým způsobem z Německa" protože registrace na Slovensku neproběhne. Člověk co mi ho přiveze v Německu o převozní značky nežádá, auto bude přivezeno kamiónem. A dále bych Vás chtěl požadat na co všechno si při této koupi mám dát pozor (samožřejmě z hlediska administrativy) aby bylo možné auto bez problémů přihlásit v ČR. Dodám, že se jedná o vůž VW Passat rok 2008-2009.

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na většinu otázek by vám měl odpovědět váš slovenský importér. když už ho platíte a poskytne vám záruku. . .

hotovo*
Aha... Tak děkuji za odpověď... Od čeho je potom toto fórum? Slušně se ptám a očekávám věcnou a stručnou odpověď...

itan71*
hodnocení

0x

Nezapomeňte pro přihlášení v ČR musíte mít originál TP to znamená Slovenský bez toho nelze přihlásit.*vtip*

moto*

Nechápu, proč by se mělo auto přihlašovat a následně odhlašovat na Slovensku. Navíc, Odbor dopravy kde se auto přihlašuje nezajimá, kudy auto putovalo, pokud je dovezeno ze státu EU. Jen musí mít řádnou kupní smlouvu a technický průkaz kde bylo původně evidované, přihlášení zjednodužší t.zv. COC list, což je mezinárodní certifikát který potvrzuje homologaci do EU. Jinak STK účtuje více pro ověření, že vozidlo tyto podmínky splňuje.

Obecně je o dovozu aut psáno zde: ipodnikatel.cz/...

Jinak co se týká přepravních značek, ty se obecně vydávají jen s platnosti po území státu který je vydal. To znamená, že na Slovensku by jste potřeboval slovenskou převozku a od hranic českou. To si myslím, že je jednodužší si objednat přepravce, jezdí cca tuším od 10 Kč/km. Tedy já znám takového.

buss
hodnocení

0x

A jako fyzická osoba dostanete na OdbDSA převozní značku? Obávám se že ne. Takže převézt ne po vlastní ose k nám a pak teprve administrovat. Za jistou administraci platíte "importéra", co vám k tomu předá, ne že to snad vysype u plotu. A pak už podle našeho zákona.

to Buss-to je jdeno zda já jako právnická osoba či "importér" jako právnická osoba!

doplněno 09.08.12 14:23:

To Hotovo- a nemůže když pojede přes ČR Vám to složit někde v česku? Logicky musí z D do SK přes ČR leda že by jel někde oklikami přes A!

hotovo*
hodnocení

Vím, byla by to nejjednodušší cesta, ale protože by si to nejprve neprohlídl on (veze to jeho řidič), tak se mi nemůže zaručit že si převezmu co jsem si a v jakém stavu objednal...

erikch*

nevím nevím-je to trošku divné-jestliže ten dotyčný někdo ze Slovenska dováží auto-aníž by ho viděl,musí mít s prodejcem v SRN takový vztah,že mu tedy plně důvěřuje a ví,že mu nebude cpát nějakou mrchu-pak ale není důvod proč auto nesložit přímo tady v ČR cestou ze SRN...V opačném případě-kdy nemá fungující vztah s prodejcem v SRN a auto musí nejdřív vidět-ale sám si jej nevybírá a kupuije na blind-je to trošku divný-sám si asi nikdo z nás taky nekoupí něco za x peněz aníž by to nejdřív viděl...Prostě bacha-určitě po vás chce nějakou zálohu apod.,že ...?!

hotovo*
Nene. Záloha není. Situace je taková, že auto je koupené v aukci jako zabavený leasing a automobilka zašle mému zprostredkovateli auto detailně nafocené včetně detailniho popisu stavu. Já auto vyberu, můj dealer zajistí dopravu, neboť to nebude jediné auto co kupuje, tak vyráží kamión ( proto nejsou přepravní značky) a není problém auto vyhodit cestou v ČR, jenže cestou nebo i při nakládání se může stát cokoliv, a za to mi dealer neručí, pokud se to tu složí a on se nepřesvědčí že je to auto v takovém stavu jak má být. Pokud si ho ale odeberu na SK tak budu mít možnost se přesvědčit že to je vše ok a poté platit.

hotovo*
hodnocení

Všem děkuji za rady. Alespoň mám jasno. Díky

nu*

žluté převozní značky na konkrétní osobu se dají koupit v německu, v praze brně atd fungují firmy které je dodají na trase po D+1 nebo D5, stačí googlit...převozní značky na českém úřdau vydat neoze, protže se nejedná o sauto regisrtované v čr, a u nás se vydávají jen značky na auto...ne na majitele či osobu

euprevozky.cz/...

ale to je jen jedna z firem

nu*
hodnocení

0x

a mimochodem, nejlepší je kupovat auto u protinožcu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]