Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojisteni vleku

Od: pegass odpovědí: 9 změna:

Dobry den,dostal jsem maly vlek za os.auto(dedictvi po dedovi)7let nebyl pouzivan ani placeno povinne ruceni.Mam dotaz jestli budu muset platit nejakou pokutu za neplaceni pojistky.Diky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Nepíšete na koho ten přívěs je stále napsán a jak dlouho nemá STK.Předpokládám že je stále vozík napsán na dědu a udivuje mě že od ČKP nic nepřišlo.Po dobu co neměl vozík STK docela snadno prokážete že nebyl způsobylý provozu.( na vozík platí 4roky STK)Zbývající 3roky(nebo i více podle toho kdy skončila platnost STK) zřejmě bude po dědovi(v tomto případě dědic) vymáhat navášenou částku, kterou doručí poštou.*palec*

pegass
hodnocení

STK byla platna do 11/2006 vlastnik je matka.O jakou castku by se asi jednalo za neplacenem pojisteni?

itane, omlouvám se, ale opět píšete nesmysl:

"Po dobu co neměl vozík STK docela snadno prokážete že nebyl způsobylý provozu" to ale čkp vůbec nebude zajímat, páč vozidlo bez technické musí mít zaplacené pojištění.

itan71*

MILANCUKRAR nemyslím že jsem psal až takový nesmysl.Páč,POKUD prokáže že vozidlo bylo nezpůsobilé provozu, jako v podobném případě který jste dobře poradil v PORADTE.CZ 22.12.2012 Jawa 350.Pro mě je to podobné až na několik vyjímek, jako motocykl existoval jen úředně.Možná, to ale nevím určitě,by stačilo čestné prohlášení že po tu dobu nikdo v tomto případě vozík nikdo NEPROVOZOVAL.Mohlo by to projít.To je pouze moje doměnka p.MILANCUKRAR a netvrdím že autor to má provést.A psal jsem že zřejmě bude platit děda neboli dědic.Ohledně dědictví cituji.

Správný postup:
Dle ustanovení § 26 odst. 2 zákona č. 168/1999 Sb. vykonává v případě smrti vlastníka
vozidla povinnosti vlastníka vozidla až do okamžiku nabytí právní moci usnesení o nabytí
dědictví jeho dědic, v případě více dědiců ten, který k tomu byl ostatními dědici pověřen.
Nebyl-li nikdo pověřen, pak tyto povinnosti vykonává správce dědictví.
Nebyl-li nikdo z více dědiců pověřen ani nebyl určen správce dědictví, vykonávají povinnosti
vlastníka vozidla dědici společně a nerozdílně.
Znamená to tedy, že v okamžiku úmrtí přechází povinnost platit povinné ručení (ale i další
související povinnosti) na dědice společně a nerozdílně, bez ohledu na to, kdo vozidlo nakonec
zdědí. Povinnosti vykonávají do té doby, než je ukončeno dědické řízení.
Poté je již znám nový vlastník, ten pak musí nabytí vlastnictví k vozidlu ohlásit registru
vozidel.

Já osobně tady na těchto webových stránkách to beru že nejsme na úřadech ale je to PORADTE.CZ

Pokud nevím na 100pro tak aspoň se pokouším poradit jak by se daná situace dala řešit nejen tato OTÁZKA

DĚKUJI ZA POCHOPENÍ

hodnocení

0x

pegass, je třeba doplnit info. Ale domnívám se, že vozidlo je stále napsané na dědu, páč bez pojištění by ho nepřepsali na nikoho.

Pokutu určitě nebudete platit vy. Sjednejte pojištění svým jménem, ale jezdit budete na dědovi doklady..

pegass
hodnocení

Diky za odpoved.Volal jsem matce a vlek je stale napsan na jejiho otce,ten je 8let po smrti.

Matka je jediny dedic.

erikch*

ideálně by bylo pokud není(nebyl)vozík součástí dědictví,a on možná ani nebyl-pokud je stále veden na již zesnulého dědu...?! Pokud tomu tak je,budte v klidu-poštu adresovanou dědovi ani nepřebírat(tím myslím tu případně od ČKP) a nashledanou...Pokud jej budete chtít užívat-uzavřete si pojistku(na kohokoli-pojistníkem může být kdokoli zletilý a svéprávný-jiné zák.podmínky nejsou) a kdyby náhodou nějaká výzva-tak jim poslat jakože kupní smlouvu s datem koupě ode dne uzavření pojistky-ale to až by to případně bylo aktuální...

podobně jak píše Erikch, má můj synek pionýra po mém otci. Nebyl v dědictví, je stále napsán na otce a synek jezdí a platí si pojistku...

nu*
hodnocení

0x

těžko budete prokszovat neprokázatelnél, já být matkou tak jdu na úřad s usnesením o dědictví a ten vlek trvale vyřadím.a poštu od kohokoliv a hlavně od čkp na jméno zesnulého nepřebírat, jak to s oblibou dělají někteří pozůstalí

nečekal bych na změnu legislativy která má donutit každého provozovate k přihlášení vozidla na sebe, pak budete stát na úřadu od půl čtvrté od rána

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]