Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda - pojišťovna?

Od: nabouranej odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

dnes mě sestřelil kamion a auto je totálka. Auto má hodnotu cca. 45000CZK, akorát jsem během posledních 2 týdnu dal 20tis. kč za opravy. Jak mám dostat z pojišťovny co nejvíc peněz? Nechci aby mi dali sotva to, co jsem do něj teď investoval. A jak zhruba dlouho trvá vyřízení, než pojišťovna zašle peníze na účet?

Jedná se o Clio II. Díky moc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

0x
zdravim,
hodnota 450.000CZK? Takze tipuji neaky tuning v tomto pripade Vas nepotesim ale pojistovna pujde podle tabulek. Jaky to byl rok vyroby apod? Jak dostat z pojistovny co nejvice? Asi nejlepe neakeho znameho likvidatora u dane pojistovny.
jarda3*

Myslim, ze se dle oci i logiky jedna o 45000, nula sem nula tam ;)

Kazdopadne aby neco dostal, to bude problem - od tabulkove hodnoty odectou cenu vraku, takze bych o zhodnoceni novymi dily radsi pomlcel a tyto bokem prodal.

nutt*
S tou 0 je to mozne takle po ranu moje telo logiku nezna a oci jsou jeste zavrene :D ale ono i s tim tuningem se casto to auto dostane na slusnou hodnotu proto bych veril i me verzi ale asi bude pravdiva ta vase. :) Jde o to zda jsou ty dily take KO nebo zda jsou pouzitelne.
doplněno 08.08.12 06:57: Pardon az ted jsem si vsiml ze tam je jen tech 45 000 jsem slepej :D
sebod*

Naabouranej. Nezapomeň, že máš nárok na úhradu VEŠKERÝCH škod a náhrad. To znamená - poničené osobní věci, mobil, navigace atd... Dále úhrada za náhradní automobil - zjisti si, si podmínky u pojišťovny. Odtah. Když pojedeš kamkoliv ve spojiosti s nehodou - úhrada poh.hmot. atd... Tak mysli ;)

nabouranej
hodnocení

Aha, díky moc. A jak dokážu pojišťovně, že jsem jel ve spojitosti s nehodou? A když mi praskl displej u telefonu a v protokolu od policie to není uvedeno? Díky moc.

nabouranej
hodnocení

A ještě jeden dotaz. Denní nájezd mám kolem 150km/den. Když toto najedu na půjčeném autě, nebude se pak pojišťovna cukat? Jezdím za přítelkyní, takže žádné cesty ve spojitosti s nehodou atd ...

Díky moc.

sebod*

Jízda za přítelkyní - pohonné látky Ti nikdo platit nebude, protože bys je projel i v tom původním autě. Ale Ty máš nárok si účtovat zapůjčení náhradního vozidla na dobu nezbytně nutnou (nojo, ale jak je to vlastně dlouho, že ano,). Pochopitelně se bude pojišťovna cukat, ale je to jen a jen na Tobě, jaké si vyjednáš plnění.

sebod*

nerozumím otázce: ...,že jsem jel ve spojitosti s nehodou... V protokolu od policie nejsou uvedeny ani ostatní škody : například potrhané oblečení apod.

itan71*
hodnocení

0x

OHLEDNĚ pojišťovny a peněz.Když tě sestřelil kamion předpokládím že u toho byla Policie a dokud policie nepošle pojišťovně vyšetření o dopravní nehodě bude to chvíli trvat policie má na to 30dnů.Já měl známého tak to trochu popostrčil a prachy jsem měl do14dnů a čekal jsem taky i 2měsíce ale to záleží jakou máš pojišťovnu.*hej*To je si myslím jen pár vyjmečných vyjimek.

nu*
hodnocení

0x

okamžitě stoč tachometr o sto tisíc, až pojišťovna provede výpočet obecné ceny podle znaleckého standardu, nech si od někoho vypočítat skutečnou hodnotu Ty sám,pokud s cenou za zbytky vozidla určené pojišťovnou budeš souhlasit, prodej si zbytky sám za větší prachy, a pak písemně napadni rozhodnutí pojišťovny...dolož jí skutečný stav auta, zhodnocený oporavami a požaduj víc...dopisem s dodejkou, systematicka ARGUMENTUJ A ŽÁDEJ...poslední možnsot je soud,a není důvod k obavám

zabu
hodnocení

0x

Mám zkušenost jen s totálkou a náhradou od Allianz. Ta vezme tržní hodnotu srovnatelného auta na trhu a tu vyplatí. Osobní zkušenost. Žádné tabulky, žádné koeficienty apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]