Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JAWA 50 nestartuje

Od: angel* odpovědí: 12 změna:

Zdravím nedávno jsem měl rozebraný motor dělal jsem menší GO a jak jsem ho složil tak jsem zjistil že nestartuje.Karburátor jsem čistil kupoval jsem novou jehlu a plovák,výfuk je čistý nádrž taky a ještě jsem tam dával palivový filtr.Předstih a odtr jsem seřídil v domácích podmínkách se šuplerou a cigaretovým papírkem.Přes karbec benzín teče svíčka je vždycky mokrá od benzínu a hází jiskru (malou bílou nevím jestli to tak má dělat). UŽ VŮBEC NEVÍM ČÍM TO MŮŽE BÝT ČETL JSEM ŽE BY TO MOHLO BÝT ŠPATNÝM KONDÍKEM NEBO PŘECHLAMTANÝM KARBECEM ALE TO SPÍŠE NE HLADINU BENZÍNU JSEM SEŘIZOVAL. PLS PORAĎTE.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A jak to vypadá s jiskrou,když odděláš svíčku a dáš závit na kostru a šlápneš přeskakuje mezi kontakty na svíčce jiskra?

angel*
hodnocení

jj přesně tak jak říkáš,tak mi to poradil i taťka

hodnocení

0x

Máš dobre ukostření motor v rámu?A nebo může být slabé magneto.

angel*
hodnocení

jak to myslíš s tím ukostřením?

Tak šrouby+matky musí být dobre očistěné a pevně dotažené.Já měl uplně stejný problém řešil jsem ho asi 2 měsíce.

angel*
hodnocení

jj já sem to čistil lihem a benzínem a dotažené si myslím že to je dostatečně

mkat*
hodnocení

0x

Nechyti ani na roztisk? Skus vymeniť sviečku,mne sa par krat stalo že pri vybratej sviečke iskru davalo.Ale po zamontovani už nie.Po vymene za novu už motor chytal.

angel*
hodnocení

NN ANI NA ROZTLAČENÍ NECHYTÁ svíčku sem měnil za novou ale pořád nic.

rrrr
hodnocení

0x

Komprese je?

angel*
hodnocení

měla by být všechno jsem utěsnil.

realista*
hodnocení

0x

...tož tak. Malou generálku. Co vše jsi s tím motorem proved? Před tím startovat šel? Nebyly s ním problémy? Už jsi někdy sestavoval motor? Může být několik banálních neznalostních věcí a motor nejede. To není výtka, ale nezkušenost dělá svoje. Nikdo není mistr na poprvé. Pokud jsi alespoň trochu "machr" na motory, tak postupuj od bodu jedna (ten si vytvoř sám) dál. Pokud si nerozebíral kart (bloky s klikou), tak začni těsněním válce na kartru (vystřihnout papírové-nejlepší z fotky...), poté zabroušení hlavy (brusná pasta...), pokud nemáš/neznáš, tak org.těsnění (grafito.drátové). Poté těsnění karburátoru k válci. S karburátorem mimo vyčistění/profoukání bys neměl nic jiného dělat (!). Nastavení magneta do polohy podle návodu (nejlepší jiskra!) a poté nastavení předstihu před (!) H.Ú, to je asi 1,7 až 3.5 mm. Starší model spíše k 1,7 – 2,2 mm (spíše větší tah motoru), u novějších modelů nastavení spíše k 3,5 mm. Jak píšeš, když povolí jemný tah papírku od cigarety, nebo trošku hrubší tah utrženého papírku z novin. Kondenzátor zkus vyměnit (není to tak drahá záležitost), použij i třeba z auta. Kontakty by měli být nastaveny na správnou mezeru (asi 1,5 mm) aby se během otáčky neotvíraly nebo nezavírali dvakrát (!). Zapalovacích svíček zkus několik, pokud nemáš novou. Měla by stačit i ta, co je do travních sekaček. Pokud budeš kupovat, tak zhruba střední teplotní hodnotu. Dříve PAL 7Y. Vyzkoušej to nastartování bez výfuku (jen moment!), ať se vyloučí ucpaný (zapečený) výfuk. Samozřejmě nalej čerstvý benzín s olejem. Může být ten sám, co je na dvoutakty do motorové kosy. Pokud toto vše uděláš, svíčka bude po přiložení na železo dávat jiskru (lepší fialovou), tak by to mělo chytit (!). Jinak sháněj problém mezi židlí a motorem. Co ty na to?
angel*
hodnocení

jj dost dobrý návod dik za radu ,v sobotu jedu na burzu koupit kondik a vyzkouším to a uvidíme co dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]