Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný termostat u Felicia 1.3 MPi

Od: xstanax® odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, u Felicie se mi dlouho ohřívá motor na provozní teplotu. Tu dosáhnu až po delší jízdě a taky topení tomu odpovídá(při nižší teplotě míň topí). Jakmile dosáhne temostat provozní teplotu, udržuje ji a motor se nepřehřívá.Zpočátku jsem si myslel, že je špatné čidlo, koupil jsem nové, ale zbytečně .Asi dvě jízdy to chodilo normálně a pak to začalo znovu. Než koupím nový, chci se zeptat, jestli je to opravdu termostatem? Nestačí ho jen vyčistit? A jak postupovat při výměně? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

a co na něm chcete čistit? tak jde to jednoduše ověřit.. nastartujte a nechte motor běžet... jak se bude motor postupně zahřívat, tak musí být obě hadice chladiče studene.. pokud jsou teplé a teplota je pořád dole tak je špatný termostat.. ten by měl otvirat někde kolem 80-90... zaleží jestli je to čidlo ok.. muže byt chyba v elektroinstalaci.

hodnocení

2x

novej termostat nejlépe od Wahleru a nezapomenout na nový těsnění

hodnocení

Díky za rady, dnes ho jdu kupovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma termostat felicia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]