Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složitější kruh.objezd

Od: vesi* odpovědí: 10 změna:

při vjíždění na kruhový objezd řidič míjí značku dej přesnost v jízdě a kruhový objezd. Musí ji dát i když hodlá použít nejbližší výjezd a připojovací pruh na kruháč je zárověň průběžný pro sjezd z něj?

Složitější kruh.objezd

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když někdo chce z toho kruháče vjet do toho průběžného a sjet, tak ho tam musíte pustit - má přednost! Zde neplatí pravidlo o jízdě v pruzích.

pacourek*
07.08.12 01:06
hodnocení

0x

musí

hodnocení

0x

*sok*Uniká mi souvislost toho obrázku s kruhovým objezdem...

hodnocení

0x

dodejte lepší obrázek na pochopení..

cepagis*
hodnocení

0x

Předně: budu se opakovat, ale nejedná se o kruhový objezd ale okružní křižovatku.

Já to z fotografie narozdíl od jiných chápu a můj názor je ten, že do této okružní křižovatky se připojovací a odbočovací pruh nepočítá, hranici křižovatky tvoří právě až podélné značení vlevo.

Takže když se připojíte a na prvním výjezdu vyjedete, vůbec se do prostoru křižovatky nedostanete. Takže přednost nedáváte.

Ale je to jen můj názor, třeba někdo vysvětlí lépe.

Můžu se optat, kde se tato věc nachází?

doplněno 07.08.12 21:01:

I když i názor @aloisb .

jirkamatapat*

Okružní křižovatky jsou možná u vás,ve zbytku republiky to jsou kruhové objezdy.

cepagis*

Vidíte, mně za to u zkoušky z dopravního inženýrství málem vyhodili. Že se tak jmenuje dopravní značka C1, je věc jiná:)

jirkamatapat*

V zákoně o silničním provozu se píše o kruhových objezdech a bude-li se někdo ptát na řešení ohledně jízdy na kruhovém objezdu,nebudu si hrát na chytrého a nebudu ho poučovat,že v dopravním inženýrství se ta věc jmenuje jinak,cepagisi.

cepagis*

Já jsem to uvedl jen na okraj, tak se hned nečilte. A jak jste tazateli poradil Vy?

vesi*
hodnocení

ano, je tam značka dej přednost v jízdě a "okružní křižovatka" a nachází se to v Ostravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]