Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušená motorka - lze ji obnovit?

Od: dorka* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám problém, ze své blbosti jsem omylem zrušila motorku,prostě se mi nechtělo dávát ji pořád do depositu a tak jsem ji chtěla zrušit s tím, že až na ni bude zase čas, nechám udělat technickou a pojistku a jedeme dál, ale stalo, že jsem ji zrušila trvale*zed*, proto se chci zeptat, dají se nějak legálně znovu udělat papíry na motorku? Díky za odpověď*jasne*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

to se může stát i chytrému Honzovi, akorát nechápu že vám to stručně nevysvětlili pracovnící úřadu...když se trvale vyřazuje, vozidlo ze zákona ztrácí technickou způsobilost a nelze jej provozovat...teké nechápu, na zíákladě čeho byla motorka trvalke vyřazene, když zákon vyžaduje předložit potvrzení o převzetí motovarku...no a za třetí, když už byla motorka trvale vyřazena, určitě jste dosatala do techničáku nějaké razítko kde to bylo vše uvedeno...tedy že techničíák je neplatný, motorka ztratila technickou způsobilost atd...

Mimochodem správní řízení v nějaké věci lze teorerticky obnovit do 3 let, podmínky popisuje zákon, takže pokud byla motorka vyřazena v této doběš, nejpozději před 3 lety, můžete požádat o obvnovu řízení...

Probíhá to asi tak, že by jste musela uvést nějaké nové skutečnosti, ze kterých by vyplynulo, že podklady na základě kterých rozhodl správní orgán nejsou relevantní a že vyšly najewšvo nové skutečnlosti...

NAPŘÍKLAD...někdo si po 2.5 roce vzpomene že potvrzení o převzetí autovraku které předložil je falešné, protože za něj dal 2.5 tisíce a auto má pořád doma na dvorku...nebo někdo jiný čestně prohlásil něco co není pravda, a dnes čestně prohlásí něco jiného...a pak to uvede do protokolu...otázkou je jak orgán zareaguje, řízení by mohlo být obnoveno, za dřívější uvedení úřadu v omyl by dotyčný teoreticky mohl dostat pokutu a pak by řízení mohlo být obnoveno...Jinak novela zákona počítá s pokutpou do půl milionu Kč i pro fyzivké osoby v případě, že uvedou nepravivé údaje které se pak objeví ve veřejné listině...

dorka*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď*palec*, pracovnice úřadu mi vše řekla až když jsem měla zrušený techničák v ruce a s otevřenými ústy jsem na ni zírala, že to nejde znovu obnovit. Zrušena byla vlastně na moji vlastní žádost, jen jsem ještě doufala,že existuje nějaká lhůta do které se dá takovýto omyl zrušit, jak je to v mnoha jiných např. soudních případech, ale bohužel.

buss
06.08.12 23:07
hodnocení

0x

Ne.

hodnocení

0x

zpátky to nejde jen sehnat jiný papíry ze stejnýho typu motorky a na ty to znova přihlásit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]