Nejste přihlášen/a.
Jen taková zkušenost. Pokud máte starší auto, nejezděte na technickou do firmy TKV Liberec. Mám Favorita z druhý ruky, už když jsem ho kupoval, tak nešlo ovládání sklápění reflektorů z kabiny, jak mi bylo řečeno, tohle prý nefunguje skoro u žádný ojetiny. Předchozí technická v Jablonci byla OK, teď jsem z pohodlnosti jel do Vratislavické STK firmy TKV a to se mi vymstilo. Když vidím, co jinde projde a já musím na opravnou kvůli takovýhle blbosti... Příště raději zkusím STK v nějakém menším městě, tam snad nebudou takhle přísní. Pokud by někdo měl tip do 50 km od Liberce, budu za něj vděčný.
na adresu tazatele, závada v ovládání sklonu světlometů je vážná závada, podle vyhlášky, není to lehlá závada, jinak by jste neměl na STK problém, .nevím zda si troufnete tím favorietm jezdit i v noci, ale jistě uznáte že u zatíženého auta svítí světla víc do dálky...nehodlám polemizovat o tom že jsou ta světla zažloutlá, matná a zašlá a pořádně nesvítí ani v noci...a že auto brzdí, troubí, drží pohromadě atd...a že pokud někoho na chvilku oslníte, je to vlastně jeho problém, protože favorit je jinak v pořádku...až na ta světla...takže se nemůže nikomu nic stát...
Vůbec nechápu proč jste sem ten příspěvek napsal, o tom že se malý český člověk neustále snaží vyhnout se dodržování pravidel, platných pro všechny už všichni dávno víme...takže nic nového...možná je ten favorit skutečně ok, až na to ovládání sklonu světel...ale co když nejste v pořádku Vy? Neměl by jste místo popojíždění Favoušem raději sedět doma na zadečku u televize?
Váš hloupý příspěvek mi nestojí za komentář. Nicméně mě to mrzí, až do dneška se zde diskutovalo velmi slušně...
motorislo, prosím co je hloupé na příspěvku pana nu,?
až na tu televizi a zadečku s ním souhlasím...
Souhlasím s nu.
Naložený favorit prostě svítí do nebe, jste nebezpečný sám sobě, ale hlavně ostatním. Svítíte mi do očí, a neomlouvá vas to, že vám to zatím dobře brzdí.
Pro ostatní, kterým ovládání sice funguje, ale nepoužívají ho, jste taky bezohlední.
jj-oslnění je sice nepříjemný,ale dá se to v poho zvládnout-vždy při míjení protijedoucího auta v noci(a třeba ještě za deště-kdy to fakt oslnuje bez ohledu na seřízení) prostě čučím vpravo na krajní čáru(patníky) a může svítit třeba dálkovýma...,tohle jakože dobrý-bohužel jsou mnohem horší věci,který se dějou dnes a denně-třeba takový cyklista nebo chodec bez jakéhokoli světla,o odrazce nemluvě a "ideálně" v tmavém oblečení-to je pak moc fajn...,to už je o hubu(a bohužel za chyby těch chodců,cyklistů vždy zaplatí řidič-nepřizpůsobil,nepředpokládal apod. kecy...
Jenže třeba u Favorita se dá sklon světel regulovat bez použití jakéhokoliv nářadí, což je u novějších aut nevídané. Tam je většinou potřeba imbus. Takže svým způsobem regulace u Favorita i tak funguje, jen se neovládá z místa řidiče, ale až v motorovém prostoru.
Skutečně si nemyslím, že bych někdy někoho oslňoval. Čím jsem si však jist na 100%, že jsem neohrozil Vás ani nikoho jiného, pokud Vás něco ohrožuje, tak to nejspíš bude do tématicky jiné diskuze...
U favoritů i felicií, když vyteče kapalina z ovládání světlometů, padnou světla dolů, takže neoslňují, akorát řidič hůř vidí v noci. Mně kapalina vytekla do roku od výměny. A nehody skoro vždy způsobují řidiči a ne auta. Policie ty řidičáky snad vůbec nebere.
Některá auta by na cestě neměla co dělat. Když vidím šunku s STK, po nehodě to vysvětlete pozůstalým.
Co se má kontrolovat a má být tedy v pořádku nám říká norma, tak o čem se bavit?
tohle prý nefunguje skoro u žádný ojetiny jako výmluva...
Asi bych doporučil nejdřív zkusit zjistit skutečný stav věcí a pak případně dělat machra. Naprostá většina nehod s následkem smrti je způsobena chybou řidiče či blbou náhodou a nikoliv technickým stavem vozidla.
I kdyby to byla jedna z milionu tak je to moc. Už jsem viděl dost smrtelních nehod co spůsobyli vraky co nasilnici nemají co dělat.
Já si myslím, že ty historky o STK budou trochu přehnané. Jak už jsem psal jinde, nevěřím tomu, že je běžné, aby si technik lajsknul za úplatek pustit auto s problematickými brzdami či jinou vážnou závadou, jak někteří naznačují. Když už na STK přimhouří oko, tak nad nějakou prkotinou. Nějaké životy by spíš mohlo zachránit to, kdyby si policisté více došlápli na lumpy a hazardéry, kteří často jezdí v zánovních silných autech.
Také mě s touto závadou vyhodili,někdo vymyslel totální nesmysl,když za dva roky kapalina vyprchá,je konec.Pro TK před dvěma lety jsem toto koupil nové a vůbec jsem to nepotřeboval.Tak jsem zvědav.Jedu ma TK bez přípravy a závady budu odstraňovat pak.
JABRAKA
Jabrako... nebude problém někde jinde? Pokud výrobce montuje naklápění světel, měl by garantovat jeho životnost po dobu životnosti auta...
Nevím v čem jezdíte, ale věřím, že jste si s těmi 2 roky trošku zapřeháněl. Osobně mám 12 let staré auto a naklápění světel funguje tak jak má... Druhou věcí ovšem zůstává, že jsem ho použil snad 2x :D
mě vyhodili i kvůli tomu, že když mám z výroby zevnitř ovládaná venkovní zpětná zrcátka, tak je tam musím mít. já tam zrovna měl ovládaná rukou po otevření okénka, tak jak to bývalo kdysi
Současný systém STK je krásnou příležitostí pro tento zlodějský systém, jak ždímat peněženky poctivých občanů a ještě beztrestně buzerovat.
Spravedlivý systém by měl vypadat takto : Policie ČR při dozoru nad bezpečností silničního provozu by vytypovala vozidla v podezřele špatném technickém stavu a po ověření při silniční kontrole by zadržela osvědčení o registraci a dala papír na dojetí na STK. Po úspěšně provedené STK by pak osvědčení zase vydala zpět. Tak by slušní řidiči nedopláceli na ty neslušné a lajdáky, kvůli kterým se ty STK zavedly. To bychom ale od naší dopravní policie chtěli asi příliš! Dříve nic takového nebylo a těch nehod z titulu špatného technického stavu bylo minimum. Maximálně si někdo rozbil hubu s kopce, když mu to nebrzdilo. Jenže tento systém je jen a jen o penězích a STKácká lobby si nenechá vypustit rybník plný žrádla. Koho volit, aby tento nesmyslný systém změnil? Poraďte, prosím.
ehm. a můžete mi popsat, jak by PČR na silnici vytipovala vozidla, která špatně brzdí, mají opotřebované čepy, mají špatnou geometrii, oslňují nebo neplní emisní limity? to by ale byla buzerace na silnicích. . .
Brzdí-li špatně, je to vidět při zastavování vozidla. Silně opotřebované čepy - vibrují kola. Špatná geometrie- na první pohled nesouměrně sjeté pneu. Večer si sednou do auta a hned vidí, kdo z protijedoucích oslňuje a kolegové díl ho mohou stavět (mimochodem toto vůbec nedělají!). Vozidlo, kterému jde zřetelný kouř z výfuku asi emisní limita plnit nebude a při tom vidíme celou řadu náklqadních vozidel, které kouří jak lokomotivy a nikdo si toho nevšímá! Kdyby Policie ČR chtěla skutečně chránit slušné občany před těmi neslušnými a bezohlednými, tak by tyto kontroly prováděla místo bezduchého měření povolené rychlosti na zcela rovných a přehledných úsecích bez provozu chodců nebo jiného rizika střetu vozidla s jediným odůvodněním, že je to za cedulí "obec", která je ještě k tomu umístěna 500 metrů od intravilánu.
Toníku, tento systém zde již byl, a neosvědčil se...
oslnění nelze stanovit podle oka, ale jedině dle přístrijů.
Co když budeme okukat mi dva a já řeknu, Toníku ty oslňuješ, a ty sdělíš, Milánku, mýlíš se, neoslňuji.
Přístroj to zjistí přesně a ještě Ti to mechanik seřídí zdarma...
Jsou lidé, kteří kříčí jaké šunky projdou, ale to jsou cizí auta..chceme lepší kontrolu, a ejhle, ale ne u mne, mě pus´tte dál..
když dva dělají totéž, není to totéž...
No mne v minulosti s citroenem BX chtěli taky vyhodit z technický,protože to vůbec nemělo tento mechanismus.Když jsem mu vysvětlil,že to má hydropenoumatické pérování s udržovaním konstantní světlé výšky tak na to koukal jako vrána. Ale to jen tak pro zajímavost ,i technici na STK se učí!
Jinak doporučuji si přečíst závady pro neudělání tecnické!A zadalší si nastudovat použítí naklápění světel ,pak se nestane že oslňujete i když jsou světla spárvně seřízena,ale náklon již ne!
Ps Fakt je ale ten,že to hydraulické naklápění u Fáček je blbost,proč to není eletricky jako jiné další auta!
Tak to jsem měl z pekla štěstí, protože mě na Mondeu to naklápění světel také nefunguje a prošel jsem!)
Ono je to o lidech, proste na koho clovek narazi - jinak do Vratislavic uz davno nejezdim, pozoroval jsem tam jakesi mafianske sklony (tedy ze az okate tam prochazely auta znamych servismanu bez problemu... proste nic pro normalni lidi) Ted jezdim do Straze (teda asi ne az tam, za kruhacem asi pul km) kde me uz znaji a nebuzeruji kvuli kravinam (ale obcas me vyrazi taky, uznavam, ze opravnene) ale nejlepsi pristup je pry v nejmenovane okolni vesnici, kde ma kamos sice zname ale jsou tam lidi s rozumnym pristupem k veci...
Koukám, že se nám to tu pěkně rozjelo Bohužel zkušeností s bezproblémovou STK, která nebuzeruje kvůli blbinám, tu moc není. Pokud by někdo měl tajný tip (třeba jarda3), může mi ho sdělit na mejl (petr9petr@email.cz). Předem děkuji.
K ostatním příspěvkům jen dodám, že s vážnou závadou bych ani nemuk a mazal do servisu, a to především ve svém vlastním zájmu. Ale nad tímhle od výrobce nedomyšleným hydraulickým systémem, ze kterého se již opupínkovalo nemálo majitelů Favoritů a Felicií, si myslím rozumný technik může přimhouřit oko.
de o to že dotyčný technik neví co si zač pustí tě venku tě slový firma pomáhat a chránit s pojízdnou stk nebo nedej bůh s nákým inspekčním pakem tvoje auto pude zpět na linku odhalej závadu a milej technik bude v háji jak bata s dřevákama a v lepším případě jen přijde o místo
musím souhlasit s dabelem, páč dneska mají technici strach, že přijdou o práci. Páč si může někdo namátkově kontrolovat stanice STK. majitel pak dostane sankci, kterou nějak přenese na technika.
Osobně se domnívám, že technik by pak neodváděl kvalitní práci, a mohl by být postižen i na mzdě.. Proč by to riskoval?
Kdyby jen na mzdě!taky a to se už párkrát asi stalo přijde o práci s propuštěnín na základě hrubého porušení prac.povinností!
Jinak rozmní jsou snad všude,ale jde taky o vystupování nás,zákazníků.Já si osobně na technickou u AR-servisu nemůžu stěžovat,jedině na technika na emisích.Je to takovej pošuk,minule ještě s BX14RE-monoblok,karburátor-chodil okolo auta snad 5 minut a samá k... a p...,ja se na to vys... dělat ty starý křápy,pak za to vzal a milej BX limit splnil jako by byl novej!, A technici na zbytku? taky no problém-vlezl pod auto,spodek celej od oleje-tak jsem řekl že mi teče a nemůžu přijít kde-on se rozpovídal o účinnosti prostředků na umytí od oleje a jak to sledovat a mávl nad tím rukou,Na brzdách se zeptal zda umím přitáhnout šrou,ja že ano tak mi řek tak si přitáhni trochu lanko na ručce na pravém kole.Závady napsal jako standartně jako snad na všech autech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.