Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kdy podsedák?

Od: taipan odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Mám pětiletýho syna a zajímalo by mě od kdy může se na podsedáku.Jestli záleží na věku nebo na výšce.Předem díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud vím,tak v autosedačce musí sedět všechny děti do 150cm výšky.

pavkazji*
hodnocení

0x

Dětská autosedačka je zařízení schválené podle zvláštního právního předpisu, určené k zajištění bezpečnosti přepravovaných dětí, jejichž tělesná hmotnost nepřevyšuje 36 kg a tělesná výška nepřevyšuje 150 cm, každé dítě menší než 150 cm a lehčí než 36 kg musí být od 1. května 2010 přepravováno v autosedačce, která odpovídá jeho hmotnosti a výšce.

To Wamp a Pavkazii- samo máte pravdu,ale přeci pětileté 120cm dítě nebude v sedačce,když již na něj není a bude jen na podsedáku? nebo se pletu a furt jej cpát do celé sedačky?

Nejlepší je koupit pro dítě takovou co "roste" s dítětem- postupně se ze sedačky ubírá,až zůstane právě ten podsedák.Nevíme jak Vaše dítě vypadá (jak je velké a jakou má hmotnost ) víme z Vašeho dotazu jen věk dítěte a to je málo na stanovení zda sedák či ne!Např můj syn měl už v jedenácti výšku přes 120cm a hmotnost tomu odpovídající (víc jak oněch 36kg) tak seděl bez podsedáku.

doplněno 06.08.12 21:51:

musím se opravitne přes 120 ale 150cm!

krkovicka*
hodnocení

0x
Byl v televizi test a tam bylo řečeno že autosedacka která má boční operky níž než hlavu je nebezpečná a bezucelova.I kdyby byla do 30kg.Měly jsme autosedacku do 25kg ale vyškově neodpovídala ani když dcera měla již 20 kg.Žádný laciný šmejd nebyla.
doplněno 06.08.12 19:13: podsedak když automobilové pasy dítě i s podsedakem neskrti.
doplněno 06.08.12 19:21: Mám sedmileté dítě a v pěti letech měla 124cm.Od té doby jezdí s podsedakem.Do sedačky už jsme ji nedávali.Dnes má 132cm:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]