Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu mít MZ ETZ 150 na řp A1?

Od: mzetak odpovědí: 19 změna:

Ahoj...

Příští rok si chci udělat řidičák na 125 ccm..Ale na to mužu řídit jenom do 125ccm a do 11 kw...Ale MZ je 150ccm ale zase jenom 9kw...Tak nevím jestli si musímpočkat ješte dva roky nebo ne...Dík za každou radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Kde jsi zase vyštudoval 125 nebo 11? Musí to splňovat obě hodnoty, tedy nepřekročit. To znamená, že když budeš mít 125cítku a výkonem 15kW, tak na ní nesmíš a když budeš mít 9kW s kubaturou 500ccm, tak na to taky nesmíš. Pořádně si to pročti.

golinak

Hele já mám A1 a taky mám 150 ale s 10 kw a policajti sami neví *smich*...Zkus se poptat...Jinak MZ je skvělá motorka..

ladaadal*
hodnocení

0x

No můžeš řídit do 125ccm a 11kW - co myslíš, můžeš řídit 150ccm? Samozřejmě, že nemůžeš. To bys mohl mít 500ccm, do papírů dostat 5kW a jezdit si jak pán.

mzetak
hodnocení

Dík,mě to bylo jasný ale zkusit jsem to mohl :) Škoda,tak si ješte počkám,jinou motorku nechci...

nu*
hodnocení

0x

na MZ potřebuješ ŘP skupin A1, A2 nebo A

mzetak
hodnocení

No ale právě A1 je ta na max. 125ccm..

Ale podle mě jak píšou tady v tý autoškole tak mužu řídit buď do 125 ccm nebodo 11kw...

A1=Opravňuje k řízení motocyklu do objemu 125 ccm nebo o výkonu nejvýše 11 kW.

Chtělo by to se zeptat přímo v autoškole lektora jak se to NEBO v zákoně vykládá. Oni chodí na školení tak v tom musí mit jasno. Beztak se teď musely školit změny v tom co se povolí od nového roku k řidičáku na auto. Tam se podařilo schválit paskvil podle kterého může držitel sk. B řídit skútr s automatickou převodovkou do 125ccm ale řídit pionýra nesmí protože má převodovku. Takový zákony občas člověku hlava nebere ;)
doplněno 13.11.12 10:36: Teda převodovku . . má konstrukční rychlost nad 40kmh což u skútru paradoxně nevadí.
mzetak
hodnocení

To jo..To je pěkne na palici..Snad to půjde abych mohl mít MZ doma :-D...Skůtr to je leda do města ale to není ono ;)

petapeta*

Žádné nebo.

Řidičské oprávnění podskupiny A1 opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW.

ladaadal*
hodnocení

0x

Wikipedie pro rok 2013:

AM

Opravňuje k řízení mopedů a malých motocyklů s maximální konstrukční rychlostí do 45 km/h (bez ohledu na objem válců a výkon motoru).

15 let

A1

Opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 ccm a o výkonu (motoru) nejvýše 11 kW.

16 let

Ao

Opravňuje k řízení motocyklů s postranním vozíkem nebo bez něj. Je-li uděleno osobě starší 18 let, platí pouze pro motocykly s výkonem (motoru) maximálně 25 kW a poměrem výkon/hmotnost nepřevyšujícím 0,16 kW/kg a motocykly jakéhokoliv výkonu s postranním vozíkem o poměru výkon/hmotnost nepřevyšujícím 0,16 kW/kg

18 let

A

Opravňuje k řízení motocyklů s postranním vozíkem nebo bez něj. Je-li uděleno osobě starší 18 let, platí pouze pro motocykly s výkonem (motoru) maximálně 25 kW a poměrem výkon/hmotnost nepřevyšujícím 0,16 kW/kg a motocykly jakéhokoliv výkonu s postranním vozíkem o poměru výkon/hmotnost nepřevyšujícím 0,16 kW/kg, je-li uděleno osobě starší 21 let, platí pro všechny motocykly; podle znění zákona je rozhodující věk osoby v době udělení oprávnění, nikoliv věk v době vydání průkazu nebo v době řízení vozidla; k rozšíření platnosti oprávnění je nutno absolvovat doplňovací zkoušku.

21 let

Jinak se zeptej v autoškole, ale trvám si na tom, že se nesmí překročit ani jeden limit. Ani 125ccm ani 11kW

mzetak
hodnocení

Tak jsem se optal a můžu...Říkali mi to v autoškole...Protože podle legislativy je tam napsáno 125 ccm a 11 kw...a nesmí překročit oboje...Ale že kdybych chtěl podvádět:Jako že na 350 mi z toho v papírech udělaj 125 s 8 kw...Tak je to za papíry...

k2

Ano, nesmi prekrocit oboje, tedy 125ccm ani 11kW, takze NEMUZETE.

P.S: Z 350ccm Vam nikdo papirove 125ccm neudela.

mzetak
hodnocení

To jsem myslel jen pto představu...Ale koukal jsem nse na jedno video s MZ ETZ 150 a tam psal že jezdí na A1...A každej mě řekne něco jinýho...

trubadurec
hodnocení

Hele mladej ;)Mzetka se dělala jako 125 i jako 150...Takže máš 3 možnosti 1)Počkat do 18 na Ao (Pokud chceš tak moc tu 150)

2)Jezdit s A1 (ale když tě chytí tak průser(+pojišťovna kdyby byla crash) 3)Koupit si MZ ETZ 125 :D!

cyril*

No vida, jak jsi se pěkně vybarvil. Hlavně že dokážeš poradit sám sobě! *smich*

patakolinek
hodnocení

Kup si jí teď a počkej si na Ao..Teď jsou za dobrou cenu a než budeš mít řp tak už bejt nemusí...

cyril*

Já nic kupovat nemíním, spíš by mne zajímalo pod jakým jménem budeš radit sám sobě příště! *ee*

patakolinek
hodnocení

Co blbneš? :D

Já mu akorát radím ať si jí koupí teď,že je za dobrou cenu...

cyril*

To nic. Časem ti možná dojde, že vola neděláš z nás, ale sám ze sebe. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]