Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení vs pozdní platba

Od: jann* odpovědí: 13 změna:

Neví někdo jaká mi hrozí pokuta za spožděnou platbu o 2-3 dny u povinného ručení?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bez podrobností o vaší smlově jen názor, Nic Vám nehrozí!

hodnocení

2x

Tak tak. Zalezi na smlouve, kterou mate. Bude v ni nejspise odstavecek o vseobecnych pojistnych podminkach, ve kterych se toto doctete.

Jinak, jednou sem zapomel u Allianz zaplatit za motorku a odjel na asi 4 mesice do zahranici. Upominek sem mel v kasliku nekolik, v pohode sem jim zavolal za co to je, pac sem myslel, ze jsem zaplatil, nasledne jsem zaplatil a pohoda. Nic navic nechteli, ani to nijak dal neresili.*nevi*

endyfrog*
hodnocení

1x

Za zpožděnou platbu 2-3 zatím pojištovny nic neberou prostě se nic nestane ale problém by mohl nastat když se něco stane

hodnocení

1x

Záleží na pojišťovně... já platím povinné ručení čtvrtletně a jednou jsem se zpozdil o tři týdny - nic se nestalo.

hodnocení

0x

V řádu desetikorun... Známý (U České) skoro vždycky platil až po první upomínce a nikdy to neměl nijak znatelně dražší ;)

Nedostanete žádnou pokutu.

Za 3 dny asi ne, ale po upomínce už cenu mírně zvednou.

buss
hodnocení

0x

Záleží na poctivosti pojišťovny, každá to přece může řešit jinak. Tudíž...

cepagis*
hodnocení

0x

U ČP s mi to stalo několikrát a nikdy se nic nestalo. Smlouvu vypoví, až když neplatíte tuším půl roku a mezitím Vás upomínají. Takže já bych se nebál ani penále (jak říkám, nikdy se mi to nestalo), ani jízdy s autem (smlouva je stále platná i v případě nehody).

To cepagis-z výpovědí záleží však na frekvenci splátek .Jinak budou jednat když je měsíční -tam jsou asi 2 splátky a jinak 1/2 ročně či roční platba!

nu*
hodnocení

0x

za 2-3 dny hrozí 237 nebo 337 kč pokuta

laybor*
hodnocení

0x

Každá smlouva má své vlastní podmínky - tím pádem i sankce za porušení platební morálky - pročtěte si smlouvu a uvidíte i případnou sankci za zpoždění platby .

hory*
hodnocení

0x

Nic nehrozí - při uzavření chtějí platbu do 10 dnů, tak při prodložení snad též.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]