Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, jak jsem nedávno psal, pořídil jsem Fabia 1.2 Htp, r.v. 2005. Jezdí s ním mladá, ale musíme vychytat, jak je to s tím otvíráním kufru. Máme centrální zamykání, ale jen na klíč bez dálkového ovládání a samozřejmě bez páčky na otvírání kufru, která bývá i u řidiče. Občas se nám stává, že nejde v některých momentech kufr otevřít. Pokud auto stojí delší dobu, odemkneme auto a kufr jde také otevřít. Snad jednou nám to možná nešlo, ale když jsme dali klíč do zapalování, odjistil se. Včera jsme více jezdili po výletech a když jsem zastavil před barákem, potřeboval jsem jít do kufru, abych si vzal bednu s nářadím, ale kufr nešel otevřít. Zkusil jsem dát klíče do zapalování a nic. Poté jsem auto z venku zamkl a znovu odemkl a do asi tak 4 sekund bylo slyšet i odjištění kufru a už to šlo.
Je to normální? Není tam nějaká časová pojistka? V manuálu jsem nic potřebného o tom nenašel, ale někde jsem četl a nebo mě někdo říkal, že jsou dvě věci běžné:
1) Když se rozjedu více jak 5 km/hod., kufr se zamkne.
2) Když prý zůstanu stát déle na volnoběh ( nevím ale teď jak moc dlouho ), tak se kufr automaticky zamkne. Je to prý bezpečnostní pojistka kvůli tomu, že když zůstanu stát někde ve městě na křižovatce a nebo v koloně, tak aby se nestalo, že mě někdo přiběhne k autu a vzádu otevře kufr.
Viz. bod 2 - To bych dokázal pochopit, ale tak kdy se ta pojistka odblokuje? Je tam nějaký časový interval nebo nějaké "kouzlo", kdy se mi kufr odemkne? Nebo fakt musím pak vylézt ven, a klíčem zamknout a znovu odemknout?
Jde o to, že já jezdím nejvíc svým druhým autem staršího data výroby a na to nejsem zvyklý. Teď jsem jel Fábií s kterou nejvíc jezdí mladá a připadal jsem si jak blbec, když jsem před barákem lítal na několikrát ke kufru, abych se dostal pro bednu s nářadím a lidi na mě koukali, co tam vyvádím
Nevím, jestli je to případ zrovna Fábky, ale některé centrály odemykají kufr po druhém stisku odemykacího tlačítka na ovladači v intervalu asi 2 vteřin po odemčení dveří, tedy po prvním stisku...
Díky, to pak také zkusím. To mě nenapadlo. My nemáme dálkové ovládání, ale je tam běžný ten Double Lock. A na otevírání klíčem tam je taky funkcí jako blázen. Nejsem na to zvyklý. Double Lock při jednom zamknutí. Pokud do dvou vteřin znova zamknu, tak je jen běžné zamknutí. Plus klíčem otevírání a zavírání oken. Je možné, že pokud odemknu klíčem a pak do dvou vteřin odemknu znovu, odblokuje se i pojistka kufr. No, na mě to je nezvyk a samá "vyfikundace"
Já bych se ještě přesvědčil zda to nebylo trochu na kufr ťuknuté mohlo tam být některé táhlo trochu ohnuté a když rozebrat tak rovnou promazat ,mohly se tam i páté dveře měnit kvůli bouračky a špatně zapojit dráty které teď blbnou.Nemám sice Fabku ale už jsem měl nejedno auto s centrálem na dálku i bez.
Může tam taky být zoxidovaný konektor je toho zpousta jen to prohlídnout
Máme Fabii 1.2 HTP z roku 2003 a taky nám občas nejde otevřít kufr. Občas nám nejdou také zamknout a odemknout zadní dveře, musí se odemknout a znovu zamknout, pak se to chytí. Je pravda, že po koupi nám šly páté dveře otevírat hůř, než dnes. Pomohlo trochu vyhnout ten plíšek, jak je v mechanizmu zámku. Máme centrální zamykání bez dálkového ovládání a Fabii Combi. Jinak v autě na řidičových dveřích máme nad ovladači oken tlačítko s potiskem klíče a to slouží k zamykání auta zevnitř třeba v kolonách. Dobrá věc. Jinak zámky a ruční stahování oken je všeobecně známá bolest Fabií.
Jasně, vyzkouším, zda to nemá fintu na dvojí odemknutí klíčem v zámku a jinak to budu muset asi rozebrat. Šlo mě o to, zda to spíš není běžný jev a zda na to není nějaká vychytávka třeba zrovna při tom odemykání.
Jinak jak píše Solenza. Teď naposledy jsem také musel vystoupit z auta, zabouchnout dveře, zamknout, odemknout a pak se kufr taky odemknul.
Solenzo, nezkoušeli jste, zda nemá vliv na ten kufr, když zrovna nejde otevřít, stisknout odemykání celého auta tlačítkem, které je na straně řidiče ve dveřích? Nemohlo by to třeba tím taky jít? I když pochybuji...
Tak jsem dneska koukal na zámek na kufru a docela to vypadá ještě slušně. Vše je čistý jak dětská prdýlka. Pokud by nevyšli ty finty s klíčem, tak to rozeberu ještě víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.