Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám v autě namontovaný plyn. Chci si koupit svýčky určené na plynový pohon Brisk Silver DR 15YS. Máte zkušenosti s těmito svíčky? Případně kde najdu recenze? Děkuji.
Dovolím si s některými rádci nesouhlasit.
Má zkušenost s Felicií 1.3MPi a polským Elpigazem. Po 3 letech bezproblémového provozu najedou při provozu na LPG auto občas střílelo do sání a to s takovou razancí, že to ničilo vzduchový filtr, ohebnou hadici k němu vedenou, dokonce vylítlo i víko filtru. Nakonec jsem se s tím naučil jezdit, ale další problém - auto nedrželo volnoběžné otaáčky, bylo jedno či na studeném či zahřátém motoru, prostě + 1000 otáček na volnoběch nebyl problém. To už bylo horší, zejména na křižovatkách vedle lepších aut či motorkářů jsem vypadal jak blbec, který s nimi chce závodit
Měněno téměř vše, co by s tím mohlo mít něco do činění - dvakrát šktící klapka, ŘJ motoru, lambda sonda, čidlo teploty, zapalovací lišta, samozřejmě svíčky... zkoušeny dva servisy, oba mi řekly, ať jsem rád, že to jezdí a nechím to být...
No a nakonec vyměněno za svíčky pro LPG, de facto náhodou... a problém ihned vymyzel... Kamarád, automechanik, který to měnil, to vypráví jako historku ze života. Svíčky za pár korun a já kvůli tomu skoro rok střílel do sání a houpal v otáčkách...
No nechci se hádat,ale za 3roky provozu,jsi musel mít svíčky už docela šunky,žejo?A když mi začne flákat do sání,tak jsou ty svíčky až na prvním místě.
Tak já mám najeto s 1.3MPI LPG 150tis km s originálníma DR15TC, které měním po cca 50tis km a nikdy mi to nestřelilo do sání. Mám přisávaný systém Bingo M. Takže problém není ve svíčkách jako takových.
Máte špatně seřízený systém LPG. Vyděl bych to na ztvrdnuté membrány v reduktoru, které pouští plyn do sání více při zavřené klapce, což má za hromazení plynu v sání a následně střílení do sání při otevřeném ventilu a hození jiskry.
Servis LPG také byl, včetně výměny membrán Jinak problém nastal po cca 60tis. od montáže LPG.
V každém případě nezdá se Vám divné, že 60tis km to jezdí na obyč. svíčky normálně a pak už ne. Z toho lze dovodit, že svíčkama to není. Závada je někde jinde.
doplněno 04.08.12 14:47:Závad bylo víc, začalo to nenastartováním, vadné palivové čerpadlo. Po rozchození to jezdilo, ale houpaly otáčky a občas to střílelo do sání. Na diagnostice to bylo, dokonce v autorizovaném servise. Diagnostika nic nezjistila, ono taky Felda zase tako moc prošpikovaná elektronikou není. No a po roce byly vyměněny svíčky za "plynové" - přijel jsem tam, houpalo a střílelo, vyměnily se pouze svíčky a najednou to nehoupá a nestřílí... dělali jsme to venku před garáží, byl jsem u toho, s ničím jiným se nehýbalo, utahováno momentovým klíčem stejně jako předtím. Kdybych nezažil, neuvěřím... Tak se prosím napříště navážejte do vlastního mechanika, OK?
Já žádného mechanika nemám, jsem si vlastním mechanikem.Mým oborem je sice spíše elektrotechnika, ale auta mám jako koníček. Felicia MPI už má vcelku propracovanou řídící jednotku. Lze logovat i za jízdy hodnoty ze všech čidel. Diagnostika není jen připojení a vypis chyb. Je to kontrola hodnot předávaných z čidel.
Takže pokuď by bylo vadné čidlo teploty, tak to musí odhalit přes VAG a nebo mu stačí i obyč. multimetr, aby byl schopen rozdnout, zda je v pořádku a nebo je vadné. Bohužel dnešní opraváři automobilů spíše vyměňují, než opravují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.