Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nedostat penále

Od: unhappy odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, má někdo podobnou zkušenost - zdědil jsem v r. 2008 torzo přívěsného vozíku, muselo to být zahrnuto do dědictví, přeevidováno na mne. Tentýž rok zlikvidováno autoservisem, potvrzení mám. Zapomněl jsem však vozík odhlásit a neplatil jsem pojistné, taky za co.. V r. 2009 pojistka zrušena pro neplacení. O ničem z toho jsem nevěděl, upomínky apod. chodily na jméno otce, nový majitel jeho domu mi je nepředal. Pojišťovna to vědět také nemohla, když nemá přístup do evidence motorových vozidel, ani se to nedoví. Nyní jsem si to uvědomil, když jsem probíral staré doklady, co mám dělat? Nedostal jsem zatím žádnou upomínku..Hrozí mi 40.000,-Kč penále - příspěvek do garančního fondu za 3,5 roku. Jaká je promlčecí lhůta, mám vozík odhlásit z evidence, mám zjišťovat na pojištˇovně a ČKP stav věci nebo to radši nechat být a neupozorňovat na to? Vozík je zatím u pojišťovny a tedy i u ČKP evidován na jméno zemřelého otce...Díky za odpověď...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Jestliže máte doklad o likvidaci tak se nemáte čeho bát! Běžte vozík odhlásit nyní a klidně spěte.

doplněno 03.08.12 17:27:

Příspěvek do gf by Vám hrozil v případě: ŽE BY SE VOZÍK POUŽÍVAL NA VEŘEJNÝCH KOMUNIKACÍCH = tedy provozoval.;)

doplněno 03.08.12 19:47:

Určitě bych ještě pro jistotu zašel na pobočku dané pojišťovny, která zrušila pojištění pro neplacení a zjistil, zda u ní není v evidenci nějaký nedoplatek - (související s danou smlouvou), který by díky nedoručeným informacím ohledně možného nedoplatku byla jistota, že v budoucnu v jeho návaznosti nevzniknou potíže.

unhappy
hodnocení

Díky :) hned v pondělí tam běžím...

unhppy
hodnocení

No a není to už promlčené? Pojistná smlouva zanikla 30.6.2009 pro neplacení, je to už přes 3 roky - nedostal jsem žádnou výzvu ani upomínku, protože je vozík stále veden na otce. Jak tam zajdu, tak na mne hned vlítnou z čkp...

kdokoliv*

Jak se v tom orientuji já, tak: = není jisté, že nebylo ve věci již zahájeno řízení, když se pošta k Vám nedostane/la. Jít na pojišťovnu pro Vás neskýtá žádné nebezpečí = to jen v případě uzavření nového pojištění. V tomto případě by se pekáč určitě ozval ALE = máte likvidační protokol a z toho důvodu není potřeba se znepokojovat. Variantu, kterou jsem uvedl bych rozhodně nepodceňoval a okolnosti ohledně ukončení pojištění bych si ověřil - případně oznámil úmrtí osoby.

doplněno 03.08.12 22:29:

Ikdyby jste byl obeslán výzvou čkp , - jak píše "nu" - podemnou = ( o čemž silně pochybuji), tak protokol z r. 2008 o likvidaci je dostatečný k prokázání o neprovozování.

nu*
hodnocení

0x

čkp má přístup do evidence vozidel a brzy budete obeslán:-P

doplněno 04.08.12 17:26:

promlčecí lhůta běží od momentu kdy čkp zjistila porušení zákona, pokud tento protiprávní stav trvá do dnešního dne a čkp by na to přišla zrovna dnes, podle výkladu čkp začne běžet tříletá lhůta dnešním dnem...domnívám se že tahanicím se nevyhnete

unhappy
hodnocení

Díky všem za odpovědi. V každém případě to půjdu odhlásit z evidence, potvrzení o zlikvidování vraku vozíku (byl prasklý rám, vyboulená a částečně shnilá výdřeba, zásuvka pryč, rozbitá světla, oprava by se vůbec nevyplatila, tak ho servis hodil do šrotu - ale nebyla to ekologická likvidace, tam nejsou žádné náplně) mám, takže to nebylo na silnici, nebylo na technické ani evidenční kontrole, navíc po celou dobu mám jiný vozík, mohu to doložit i čestným prohlášením a svědecky - servis, takže bych se klidně soudil...mějte se všichni fajn a k čertu s byrokracií...

unhappy
hodnocení

A navíc jsem konečně našel doklady a z těch jsem zjistil, že vozík byl na mne odhlášen v r. 2008 a to jsem tehdy ještě zaplatil pojistku na rok 2008, ale již nepřihlášen do provozu, mám ještě staré OTP na otce - prostřižené, nové nebylo vystaveno, protože už jsem ani nešel na evidenční kontrolu - nebylo s čím, vozík byl zlikvidován a ještě si vzpomínám, že mi tehdy pracovnice evidence řekla, že po tu dobu, než ho eventuálně opravím, přistavím k evidenční kontrole a dostanu nové OTP nemusím platit pojistné. Já ho pak chtěl nechat opravit v tom servise, tam mi napsali, že by to stálo víc než kdybych koupil stejný pojízdný a tak jsem si koupil jiný a tenhle jsem jim nechal, ať ho rozeberou a hodí do šrotu a dále jsem to vypustil z hlavy...tak bych řekl, že jsem z toho venku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]