Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Airbag řidiče Felicia zajištění

Od: gumidek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

měl bych dotaz, jak nejlépe zabezpečit airbag proti vystřelení. Mám teď na zkoušku volant s Felicie ve Favoritu, takže airbag není připojen a odmontoval jsem i ten drátový propojovací věnec.

Nevím totiž, na jakém principu dochází k odpálení patrony, jestli je tam tavný drátek nebo stačí i statická elektřina a letí? Zase si říkám, že musí rychle zareagovat, takže tavný drátek asi ne, nebo jo?

Zatím mě napadlo zezadu airbagu konektor přelepit hliníkovou páskou a tak propojit oba vývody s kovovým pláštěm podobně, jako se ochraňují v alobalu součástky CMOS.

Zná někdo princip bagu a má nějaký nápad? Dík ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Funguje na elektrický impuls. Ale kamarád s ním jezdí ve favoritu už druhý rok a konektor mu jen volně "vlaje" pod přístrojovkou. Takže se není potřeba samovolného vystřelení bát ;) Přelepení asi bude dostatečná ochrana :)

gumidek*
hodnocení

Takže jen 12V odpaluje roznětku? To by bylo super. Nevíš, jak vyřešil sloupek? Zatím tam mám jen redukci tisícihranu a samotný volant. Asi dám sloupek krátky s posledních Feld komplet. Jen se ptám, jestli to nemá nějak jednodušeji řešeno.

doplněno 02.08.12 19:40:

Ještě bych měl technický dotaz pro všechny, ten airbag normálně letí skrz ten plast, že ho naštípne a vzniklou štěrbinou vybalí vak?

Airbag řidiče Felicia zajištění
erikch*

přesně tak-bez impulzu el.energie pytel sám nic neudělá-a to pouze přívodem kontaktní jednotky-což je ten vodící kovový koužek s oranžových "zadloubávacím" konektorem...jinak pytel při aktivaci(stlačená směs dusíku a nevím přesně už jakého plynu-švára kdysi dělal v Takattě-což jsou výrobci airbagů) silou exploze překoná v poho onen krycí plast-a to i kdyby nebyl perforovaný(resp.hodně zeslabený v místě následné případné praskliny při aktivaci...

hodnocení

2x

jo není třeba se bát já ho měl o opla odpojenej 5 let a v pohodě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]