Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych dotaz, jak nejlépe zabezpečit airbag proti vystřelení. Mám teď na zkoušku volant s Felicie ve Favoritu, takže airbag není připojen a odmontoval jsem i ten drátový propojovací věnec.
Nevím totiž, na jakém principu dochází k odpálení patrony, jestli je tam tavný drátek nebo stačí i statická elektřina a letí? Zase si říkám, že musí rychle zareagovat, takže tavný drátek asi ne, nebo jo?
Zatím mě napadlo zezadu airbagu konektor přelepit hliníkovou páskou a tak propojit oba vývody s kovovým pláštěm podobně, jako se ochraňují v alobalu součástky CMOS.
Zná někdo princip bagu a má nějaký nápad? Dík
Funguje na elektrický impuls. Ale kamarád s ním jezdí ve favoritu už druhý rok a konektor mu jen volně "vlaje" pod přístrojovkou. Takže se není potřeba samovolného vystřelení bát Přelepení asi bude dostatečná ochrana
Takže jen 12V odpaluje roznětku? To by bylo super. Nevíš, jak vyřešil sloupek? Zatím tam mám jen redukci tisícihranu a samotný volant. Asi dám sloupek krátky s posledních Feld komplet. Jen se ptám, jestli to nemá nějak jednodušeji řešeno.
doplněno 02.08.12 19:40:Ještě bych měl technický dotaz pro všechny, ten airbag normálně letí skrz ten plast, že ho naštípne a vzniklou štěrbinou vybalí vak?
přesně tak-bez impulzu el.energie pytel sám nic neudělá-a to pouze přívodem kontaktní jednotky-což je ten vodící kovový koužek s oranžových "zadloubávacím" konektorem...jinak pytel při aktivaci(stlačená směs dusíku a nevím přesně už jakého plynu-švára kdysi dělal v Takattě-což jsou výrobci airbagů) silou exploze překoná v poho onen krycí plast-a to i kdyby nebyl perforovaný(resp.hodně zeslabený v místě následné případné praskliny při aktivaci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.