Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tester nemrznoucí kapaliny

Od: dotaz24 odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem tenhle lacinej tester - katalog.conrad.cz/...

Avšak nejsem moc moudrej z toho návodu. Asi jsem blbej, ale nepochopil jsem jak to správně použít. Pokud to někdo taky vlastní, tak budu rád za nějakej zrozumitelnej návod :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Pravda, ten návod asi nepřekládal česky mluvící člověk:

Popis testeru:
Mikrometrický šroub je necitlivější díl tohoto testeru. S dvojitou stupnicí a stabilním provedením. Nerozbitné měřicí těleso, díky číselné stupnici jsou stupně pod nulou odečitatelné bez přepočtu.
Příprava testu:
1. Odstranit pryžový sací díl na konci testeru.
2. Vyjmout opatrně mikrometrický šroub z měřicího tělesa a vložte jej po odstranění transportní ochrany s těžkým koncem směrem dolů opět do měřicího tělesa.
3. Navlhčit měřicí těleso a vložit pryžový sací díl opět do měřicího tělesa.
Test:
1. Uchovávejte tester se sacím dílem v chladícím boxu.
2. Naplňte měřicí těleso, až bude měřicí šroub volně plavat, Dbejte na to, aby měřicí šroub nenarážel proti pryži v hrotu měřicího tělesa.
3. Udržujte tester kolmo a odečtěte počet stupňů na vodní hladině. Metylalkoholové prostředky proti zamrznutí jsou odečítány na horní stupnici, Glycantin na dolní stupnici měřicího šroubu.
4. U horké chladicí kapaliny platí zelená stupnice, u chladné chladicí kapaliny bílá stupnice.
Zkusím to přeložit do "češtiny":
Příprava
1. Sundat balónek
2. Vyndat plovák, rozbalit a dát zpět, těžším koncem dolů
3. navlhčit balónek (kvůli lepšímu nasazení) a vrátit zpět
Test:
1. Vložte měřidlo do dádržky s chladící kapalinou
2. Nasajte tak, až plovák bude volně plavat, nesmí sedět na dně ani vyplouvat do balónku
3. Ve svislé poloze v úrovni hladiny kapaliny na stupnici odečtěte hodnotu
4. To už je snad jasné...
Stačí? ;)

jarda3*
hodnocení

1x

Ja proste vezmu vzorek a dam do mrazaku, pokud je druhy den tekuty, je to OK, jinak doleju fridex ;)

solenza*

Moje řeč. To je nejspolehlivější. Když to dám ke stěně, a na zamrazování, tak to otestuju hzruba na -25 °C. Tento tester taky mám. I na elektrolyt na baterii, ale nejraději používám mrazák. Je to spolehlivé a nemusím řešit teplotu při měření a tím způsobenou odchylku hustoty.

hodnocení

0x

Nabereš tím kapalinu z expanzky (nádržky) a podle toho, na které části stupnice bude hladina, podle toho máš teplotu tuhnutí ;)

gumidek*
hodnocení

0x

Stisknout balónek, ponořit do kapaliny spodní trubičku, pustit balonek, tímto se nasaje kapalina a jak moc bude zanořen ten hustoměr, tak hladina ukáže na stupnici bod tuhnutí.

Vyplachovat tester destilkou, jinak se natáhne vodním kamenem.

itan71*
hodnocení

0x

*ua*Já to neřeším jeduli před zimou kolem servisu zajedu tam a nechám si to změřit a zadarmo, v létě mi to je jedno u starších auťáků může kdykoli prdnout chladič nebo něco jiného a téměř všechen obsah je v háji to doleji třeba destilku a před zimou naleji správný poměr.*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]