Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy měnit svíčky

Od: rrepe odpovědí: 10 změna:

Jak poznám že je v autě potřeba vyměnit svíčky?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

0x
Ve chvíli, kdy bys to poznal na běhu motoru, je už pozdě.
Každý motor má doporučený interval výměny.

gumidek*
hodnocení

0x

Pokud nevíš, kdy byly měněny, tak je vyměň hned. Vrátí se ti to na spotřebě a lepším chodu motoru.

doplněno 02.08.12 19:13:

Do Mazdy? A s jakým motorem?

erikch*

obecně-vzhledem k faktu,že dnes stojí pár desítek kaček,tak měnit spolu s olejem a je klid...

rrepe
hodnocení

nevím, ale myslím že ještě nikdy. a jaké svíčky mám dát do Mazdy?

olaf71*

stačí si vybrat dle modelu: nahradni-dily-auto.cz/...

erikch*

myslíte-li značku-tak ideální,poměr cena-výkon,jsou naše Brisky a už ne tak známé slovenské Iskry(zkusil jsem loni před zimou zaexperimentovat do Bafíka TDS a super-a to mě všech 6 žhavítek stále asni ne 900,-kam se hrabou Bosch apod.)

rrepe
hodnocení

Nevím jaké svíčky jaké značky tam jsou nyní, ale už mají najeto 50000km. Doporučují mě značku NGK či Denso.

50 000 už je dost, takže určitě vyměnit. Myslím, že na provozu se to projeví. A NGK určitě není špatná volba, jen si zjistěte, který typ je do vašeho modelu a motorizace vhodný ;)

rrepe
hodnocení

A s výměnou musím do servisu nebo to může udělat i nějaký opravář z garáže?

008*

Kup si klíč a můžeš si to udělat sám, není to nic složitýho.

auto-doplnky.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]