Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně zapsané datum počátku povinného ručení

Od: fantomas007* odpovědí: 10 změna:

Přišel mi od komory pojistitelů nemilý dopis, že jsem měla 2 měsíce nepojištěné auto. Jaké bylo mé zjištění, že je to opravdu tak, protože pán, který se mnou sepisoval smlouvu o povinném ručení napsal datum uzavření smlouvy 9.10.2011 a počátek pojištění 9.12.2012. Tedy až o 2 měsíce později. Vůbec jsem si toho nevšimla. Proč to tak napsal mi teď neumí vysvětlit. Ohrazuje se tím, že jsem si to měla zkontrolovat před podpisem smlouvy.Složenku jsem uhradila 14.10.2012. Nyní musím zaplatit 50,- za každý den, kdy nebylo auto pojištěno - je to 3000,-. Je nějaké řešení. Nejhorší na tom je, že se mohla stát nějaká nehoda a já bych všechnu škodu musela hradit ze svého. Předtím jsem měla auto pojištěné jinde a pojištění bylo mnohem vyšší, proto jsem se rozhodla uzavřít pojistné u jiné banky a takhle si mi to teď prodražilo. Je nějaké řešení? Děkuji předem za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Obávám se, že nezbude, než zaplatit - a přístě důkladně číst, zda to, co podepisujete, je shodné s tím, co chcete... Za 3.000,- to není tak drahé, jak sama píšete, nehodou se přehlédnutí mohlo výrazně prodražit. ;)

Zkuste se s "pánem" pojišťovákem domluvit na jeho spoluúčasti, domnívám se ale, že to neprojde...

nojo*
hodnocení

0x

Zdar,

jestli máte složenku, tak napište komoře, ať to vymáhají na tom pánovi. Já si myslim, že těch 50 za každý den platit nemusíte. Oni by Vám taky nezaplatili, kdyby jste měla v těch dvou měsících nehodu.

nojo*

Právě proto asi platim pojištění jenom čtvrtletně

jar*
hodnocení

0x

Záleží, jestli máte ještě auto pojištěné i té samé pojišťovny dnes. Pokud ano, obraďte se na vedoucího pobočky s tím, že Vám pán, který s Vámi sepisoval pojištění podvedl a nepojistil tak jak měl. Pokud to nepomůže, obraďte se na jeho nadřízeného. Nám se to povedlo a pojišťovna vše řešila sama. Je to běh na dlouhý čas, ale můžete být úspěšný. Jen nezapoměňte vše napsat i komoře pojistitelů. Ty to sami řešit nebudou, ale můžete je požádat o prodloužení doby splatnosti penále, než si vše vyřešíte s pojišťovnou. Nebo prostě zaplaťte a pak požadujte náhradu škody na pánovi, který s vámi pojištění sepsal. Jak píšete, je logické, že jste chtěl pojistit od data sepsání smlouvy a ne až za dva měsíce.

Je jednoduché se splést v datumu. V dotazu jste se spletla o rok. Datum uzavření 9.10.2011, datum počátku pojištění 9.12.2012 a zapllatila jste 14.10.2012 - ale to ještě nebylo.

ridic

jj, splést se v datumu je víc než jednoduché - já taky :-o

ridic
hodnocení

0x

Může být důležité jestli pojistné odpovídalo době od 9.10.2012 nebo od 9.12.2012 - pokud to je od října, tak to může být důkaz že 9.12. je překlep a zároveň důkaz že ten překlep je chyba pojišťováka. Pokud nebylo pojištěné, tak je třeba zaplatit ty 3000,- a vymáhat to po pánovi co udělal chybu. Těžko se ale bude dokazovat, pokud se bude cukat tak se z toho vykroutí.. Měla jste smlouvu zkontrolovat-příště si dejte pozor, at kvůli chybě pojišťováka zase nemáte problémy... Určitě by se k tomu měl postavit jako chlap a s omluvou to okamžitě zaplatit za vás, ale podle jeho chování tipuju že se bude chtít vykroutit... V každém případě máte štěstí že jste nebourala, pak by mohlo jít o velké problémy např. dluh pár miliónů = prakticky podělaný život...

fantomas007*
hodnocení

Aha, tak je to trošku jinak. Pan v pojišťovně nám při uzavírání nové smlouvě sdělil, že můžeme přejít s povinným pojištěním do jiné pojišťovny s tím, že nám napíše papír, ve kterém žádáme původní pojišťovnu, že chceme zrušit pojištění z důvodu změny vlastníka vozidla a jako přílohu dal zelenou kartu. Odeslalo se to doporučeně. Původní pojišťovna to akceptovala a za 4 dny nám přišel dopis, že pojištění tímto dnem doručení končí. Vypočítal mi zbývající pojištění za 2 měsíce a ty nám formou složenky zaslal. Ale pokud jsem si prostudoval možnosti výpovědi smlouvy, tak pokud zvolím změnu vlastníka, musím k žádosti přiložit kupní smlouvu + záznam z velkého techničáku, ve kterém je vyznačeno, že se změnil majitel. A tohle už pan zprostředkovatel už s námi neřešil. Takže si myslím, že to není tím, že by se pán spletl, ale že to ukončení nebylo řádné se všemi náležitostmi a tudíž systém automaticky nastavil počátek nového pojištění až o 2 měsíce později. Nebo ne?

doplněno 02.08.12 14:58:

A když se na to tak mrknu zpětně, tak pan zprostředkovatel měl zvolit možnost výpovědi 6 týdnů před výročím uzavřením smlouvy. Bohatě by byla splněna lhůta 6 týdnů, kdy se musí odeslat žádost o výpověď a bylo to vcajku. Sešel by se rok s rokem a ze zákona na to má každý pojistitel právo.

ghjh

To určitě ne. Nejde o převedení něčeho, ale o dvě samosatné smlouvy...

fantomas007*
hodnocení

Tak sláva, zaplať PánBůh, pojišťovna se smilovala, uznala svou chybu, že napsali špatné datum a z registru na mně koukala věta - Případ vyřešen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]