Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna SPZ - zelená karta

Od: 008* odpovědí: 9 změna:

Mám povinné ručení u Kooperativy, přes net jsem si nechal změnit SPZ, pošle mi automaticky pojišťovna i novou zelenou kartu s uvedenou novou SPZkou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přes net jsem to nikdy nedělal... jen osobně či telefonem... nicméně novou kartu pojišťovna vždy poslala.

cobrak*
hodnocení

0x

Měla by do dvou týdnů, ale je to lepší osobně, protože pak Vás bude stavět PČR a Vy budete mít ještě tu starou a ta je napsaná na staré číslo a Vy jim budete říkat ,,ale já už ji mám obědnanou" Takže si tam zajděte a máte ji napočkání.

hodnocení

0x

008, jako že jste si přes net vyměnila evidenční značku? To nějak nechápu, ale když skočíte s techničákem do pojištovny, kde uvidí změnu evidenční značky, tak na počkání vytisknou novou kartu.

Nebo jsem nepochopil dotaz.

cockpunk*

Tazatel měl zřejmě na mysli, že přes net nahlašoval změnu spz pojišťovně. Online obchod s spztkama zatím ještě není;)

Jinak bych to taky raději řešil osobně je to rychlejší a máte jistotu...

doplněno 02.08.12 13:08:

Tak byl 008 rychlejší ale trefil jsem to dobře:D

cockpunk,

za za správné vysvětlení zasloužíte bod.

008*
hodnocení

Nene, auto jsem přepsal na sebe, na úřadě dostal novou značku a přes online aplikaci u Kooperativy jsem si zadal změnu SPZky. U nich ve smlouvě už mám SPZ správně, ale zatím mám jen zelenou kartu se starou již neplatnou SPZkou. Smlouvu o pojištění mi zaslali hned druhý den, tak doufám, že i zelenou kartu zašlou hned, pokud ne, tak zajdu na tu pobočku. Díky za odpovědi.

hodnocení

0x

Pokud máte jinou značku tak již nemáte SPZ ale RZ-registrační značku!

Ale jinak je to jedno.Asi záleží na ústavu ,kde máte PR.Já si to takhle udělal u ČSOB poj. a vše mi poslali v e-mailu do půl hodiny po sjednání (provizorní smlouvu a zelenou) a do 14 dnů přišel originál.

nu*
02.08.12 15:57
hodnocení

0x

pošle

erikch*

ostatní údaje krom VINu a doby platnosti pojistky jsou podružné a tudíž nepodstatné-právě pro možnosti je měnit třeba co týden)barva,značky atd.),jinými slovy není třeba se jakkoli znepokojovat rozdílnou značkou na autě a na zel.kartě...Když pošlou pošlou,když nepošlou,nic se neděje,no a až někdy půjdete okolo pobočky necháte si kartu zaktualizovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma změna spz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]