Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co koupit za auto?

Od: looui odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně koupi nového vozu. Momentálně vlastním Škodu Felicii, rok výroby 1996, 1.3. Mám představu o autech, jako např.: Škoda Octavia, kolem roku 2009, 1.9 tdi, VW Passat 1.9 tdi, kolem roku 2003/04, Audi A4 nebo A6, kolem roku 2003/04, 1.9 tdi, Renault Laguna, kolem roku 2010, také diesel, ovšem nevím, s jakými motory se vyrábí, Peugeot 307, kolem roku 2008, také diesel nebo Ford Focus, kolem roku 2008, také diesel.

Co se týče kvality a spolehlivosti, tak mi bylo řečeno, ať nekupuji Renault a Citroen apod. Co si o tom myslíte? Je to opravdu takový rozdíl v kvalitě a spolehlivosti?

Podmínkou je, aby vůz, který si koupím, byl prostorný, měl co nejmenší spotřebu nafty a co nejnižší provozní náklady a náhradní díly. Cena by neměla překročit částku 200.000,- Kč. Nemám v tomto směru přehled, proto se obracím na Vás. Uvítám i jakékoliv nápady co se týče i jiných aut.

Předem děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.

Husák

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Z vyjmenovaných doporučuju Oktávku, motor tdi 2.0, okolo (nad) 100 kW - občas jím jezdím (113 kW) - šestikvalt, spotřeba do 5 l (dá se i pod 4, ale já jezdím spíš rychle), v kombíku je kufr nedostižný.

Doporučuju se kouknout na csobleasing.cz/... , často mají služební auta vyřazená z provozu (najeto mezi 120 a 180, servisované, v dobrém stavu), za slušnou cenu.

doplněno 01.08.12 17:26:

To Laybor: Jako vždy máš úplnou pravdu, jde o překlep - správně má být 103 kW...

*zed**uf*

laybor*

O problémech Tdi 2.0 si cvrlikají i vrabci na střeše ,

když Octavii tak jedině 1.9 Tdi a ve Vašem určeném roce se vyráběly jen verze 77 kW., i když výkon je 77 kW - běžně co měříme má 90 kW , - nekupovat jen když mají extrémní nájezd ( 300 000 km a výše)

doplněno 01.08.12 16:25:

Můj typ Hyundai Santa -fe CRDI , rok 2005 , najeto do 60 000km , cena 200 000km- je na jednom inzertním servru ,

Sám mám 2,4 benzín , najeto 135 000 km , 2004 rok , měnim jen olej, a rozvody 1x, bezproblémový ,spolehlivý a bepečný vůz.

laybor*

To mowla - jako vždy špatná odpověd - 113 kW v žádné Octavii nikdy nebylo

doplněno 01.08.12 17:48:

Už je to dobře.

1jara*
hodnocení

0x

Toho Pasata 19 TDI motor jako Octa, ale mnohem lepší zpracování vozu.

erikch*

1jara-to je bohužel jen mýtus-Okta i Pašík jsou na tom stejně-pozná se to zcela jednoduše,a sice když jich pár rozkucháš(a pak skládáš) do morku kosti-pak teprve lze o něčem říct,že to a to je jiné než to,stejné atd.-ale takhle to je na úrovni JPP...A VW cpe mnohem víc Éček do medializace "Das Auto"-to je ten diametrální rozdíl...

doplněno 01.08.12 18:12:

a jinak-koupě ojetiny-zásadně pouze západně směrem od nás-ideální(i pro nás čechy) je momentálně Španělsko-ceny tam spadly jako u nás rostou(at benzín,jídlo atd.)-i s těmi 2000 km tam+2000 a možná víc,podle místa,se to rozhodně vyplatí-stav silnic je podstatně lepší než u nás,o palivech nemluvě a co je podstatné-na jihu se nesolí,takže ta auta nehnijí(už jako tříletá a starší u nás)-stačí mrknout na servery(třeba mobile.de nebo autoscout24.de) najít cokoli co se bude líbit a vyhovovat(to zjistíš jednoduše nezávislými jízdami u nás na bazarech) a pak sehnat-ideálně soukr.osoba a vyrazit...obecně jsou ceny 2/3 a mín cen u nás-a navíc člověk koupí podstatně lepší tech.stav než u nás,prostě se to vyplatí-známý nedávno dotáhl zdravou Oktu II TDíčko v kombíku 05 rok s asi 160 tkm za sedm pětek-u nás dvojnásobek,taky hned za 120 odskočila a 40 tisíc doma,a to netlačil na pilu...

nu*
hodnocení

0x

Laguně bych se obloukem vyhnul, do té 307 si předtím sednětě, nelíbí se mi jej nepraktický interiér, na koncernovou klasiku to nemá

Já bych bral Passata, pokud jezdíte dlouhé trasy, je pohodlnější než Octavia a ve srovnání s Haudi je servis o dost levnější

Mimochodem, nejlepší auto je starý litrový Yaris

looui
hodnocení

Děkuji za odpoved, jeste mne napadlo co kdybych koupil toho novejsiho passata? myslim ze je to B6? taky se da sehnat do 200 000 kc, ale nevim jak se pohybuji nahradni dili a jak si s toji ve spolehlivosti, co vim o passatech tak pry casto odchazi ramena, co si o tom myslite? a taky jaky motor? osobne bych asi radsi 1:9 tdi, ale vetsinou najdu jen 2:0 tdi... dekuji za odpoved...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]