Nejste přihlášen/a.
dobrý den chtel jsem se zeptat ... prodal jsem auto kdy ke smlouve jsem uvedl všechny závady které má a nyní po 1dnu si kupující koupi prý rozmyslela ma pravo na to odstoupit od smlouvy když si stěžuje na centrální zamikání? které funguje jen obcas blbne pri průjezdu nějaké díry kdy stačí zmáčknout tlačítko v palubce a zase to funguje? peníze už mam podepsané smlouvy také a zítra jsem to chtěl na ni přehlásit ..? děkuju za odpovědi
Petře, jděte to na ní přehlásit. Vozidlo ať si nechá!
Není právní síla, která Vás donutí zrušit kupní smlouvu.
pani mi volala ze prý už neni spokojená s více vecma ze sjem jí zatajil stav podvozku tak jsem jí řekl co čeká od vozu starého 17 let auto normálně brzdí a kapalina nikde neuniká stěžuje si na orezlé trubičky ... ze prý má na to právo dle věty ve smlouve : " prodávající prohlašuje,ze mu nejsou známy žádné skryté vady prodávaného automobilu, na které by kupující neupozornil . prodávající dále prohlasuje ze stav kilometru vozidla uvedený shora odpovídá skutečnosti. v pripade zjisteni , ze se tato skutecnost nezakláda na pravde , je kupující oprávněn do 1 měsíce od této smlouvy odstoupit. " jinak víše je je uvedeno že kupující tímto prohlasuje že byl podrobně seznámen s technickým stavem předmětného vozidla jeho obsluhou a ze s nim byla provedena zkušební jízda se stavem vozdila který odpovídá stáří a opotřebení vozidla kupující souhlasi to nezbavuje prodávajícího odpovědnosi za vady stanovené zákonem... tak milane zkus mi prosím ještě poradit
Auto jste si prohlédla, vyzkoušela, souhlasila se stavem a koupila ho jak stojí a leží. K odstoupení od smlouvy nevidím důvod. Že jste si něco dodatečně rozmyslela je váš problém. Jestli se vám to nelíbí tak podejte žalobu, rád se sejdu u soudu, nashledanou. A nezapomeňte že jste se smluvně zavázala k odhlášení auta a termín je 10 dnů od koupě, pokud to neodhlásíte tak to budu muset udělat za vás a budu vymáhat náklady s tím spojené...
Centrální zamykání jistě nebude tím důvodem, proč člověk vrací auto. U staršího vozu se musí s takovou závadou prostě počítat, je to banalita a na funkci vozu nemá vliv. Jinými slovy za tím bude něco jiného.
Zda si to může kupující rozmyslet - dle mého názorou odstoupení od smlouvy ne, ale nějakou kompenzaci ano. Třeba že jí to necháte na své náklady spravit. Ale z jak jsem psal výše, bude v tom něco jiného...
jde o to ze uz auto nechci kupuju si jine a zadne skryte vady tam nejsou smlouva je dle
a nenecham se vycukat an tom ze neni spokojená s centrálem
No pakliže jste o závadě věděl, bylo fér se o ni před prodejem zmínit a do kupní smlouvy ji zanést, ale to je teďka už jedno. Já trvám na tom, že toto je banalita a kupující nemá reálnou šanci kvůli ní odsoupit od smlouvy. Na pojízdnost auta to nemá vliv. Tímhle stylem by se kupující mohl ozvat po X měsících, že má upadlou sponu výfuku, škrábanec na dveřích, je prasklá žárovka podsvícení budíků atd... to, že auto ještě není "odhlášené" na nového majitele, nemá vliv, důležité je datum uzavření KS.
ano dekuju auto bylo i havarované to jsem uvedl. na jízdu to nemá vliv ten centrál jinak sjem rekl ze to bude chtit vymenit i lemy a loziska se vsim slovne souhlasila a ted mi vola ze chce odstoupit ze se ji to moc nelíbí
tak nechci bejt za blbce
jde o 14 000 bral jsem si k tomu pujcku a beru si drazssi auto nechci to vracet ... a bojim se ze i rekne ze jsem ji treba nerekl ze bylo havarovane a ze si toho nevsimla ... ve smlouve ale neni nic o tom ze by nebylo nebo bylo
Zákon, jeho prováděcí předpis, dohoda účastníků nebo jednostranné prohlášení zcizitele mohou stanovit, ve kterých případech se odpovídá za vady, které se vyskytují do stanovené nebo sjednané doby po splnění. Ale toto bych do smlouvy nedával. A vy jste o té vadě věděl, jak píšete a neřekl, tedy nenapsal. 1 měsíc jak to chápu je na stav km.
no vedel nevedel nevidim za vadu zrezle trubky od brzd kdyz auto normálně brzdí a nikde nic neteče ... a kupujícímu musí být jasné že nebudou trubky nové ... jinak skryté vady jsou vady které kupující nemůže videt při koupi auta a než mi pani podepsala smlouvu mohla se na podvozek podívat podepisovaly jsme to jen my 2 nikdo jiný u toho nebyl proto chci vědet jestly mam nárok na to si nechat peníze a s paní se vůbec nebavit
Petře, klídek, přeci nebudete vypisovat všechny vady, třeba škrábanec na dveřích, asi 5cm, třeba škrábanec na dveřích, asi 6cm, třeba škrábanec na dveřích, asi 5cm a další desítky závad...
Dobře reknu jí že to nejsou vady skryte se kterými bych jí neseznámil jsou to vady které si mohla prohlídnout před podepsáním smlouvy dnes na ní auto odhlásim budu se ji vyhybat a poštou jí pošlu odhlášku at si me dá k soudu kvuli 14 000 pochybuju o tom a myslím že ani neuspěje nemáte nějaký zákon kterým se mohu ohánět?
Doklady jí předejte klidně osobně. Pokud by je chtěla odmítnout tak jí informujte že jako majitelka vozu doklady potřebuje a že jí je budete muset poslat na doručenku. Moc bych se s ní nedohadoval, auto koupila levně, závady jste jí netajil. Prostě se stala majitelkou a nazdar.
ona porad neco s nějakym odborníkem ... ze to auto proste nemuze na silnici tak jsem jí rekl ze me slouzilo a ze ho každej den nemuzu kontrolovat zavady se řesi az kdyz jsou žádnou jsem neměl proto jsem neřešil orezlé trubičky auto brzdilo proto jsem nic neresil uz mi psala ze me dala na policii tak cekam az prijedou
ale no tak-nečetl jsem to sice celé,ale pouze poslední příspěvěk-polici může volat(dnes už dokonce ani nemusí-funguje to i po netu),akorát,že paní pošlou někam-protože auto koupila ze své svobodné vůle,auto je ojeté,staré x let,takže lze předpokládat stav odpovídající stáří-předpokládám,že jste jí předal oproti smlouvě a hotovosti vše k řádnému užívání (doklady apod.) a auto je legální a zaregistrované...-dnes už bych se pomalu obával jej vzít zpět,poněvadž nemůžete vědět do čeho všeho a jakým způsobem zasahovala,což může značně degradovat jeho hodnotu...
ano auto jsem uz na pani i dnesnim dnem odhlásil ... dal jsem jí malej techničák a zelenou kartu kterou jdu zítra zrusit ano je staré 17 let ve smlouvě i stím souhlasila se stavem ve kterým je
Petře a tím bych uzavřel tento obchod. Dále může komunikovat jen s Vaším právníkem...
doplněno 02.08.12 11:59:Ok, emaily odeslány...
Dobrý den mohl bych vás poprosit o vasi emailovou adresu? potřeboval bych to svámi shrnout děkuji ...p.s. pro milancukrar... muj email je milosprusa@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.