Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Potřeboval bych poradit s tímto problémem. Při dešti mi přestali fungovat přední stěrače. Koukám na pojistku a byla vypálená, tudíž jsem ji vyměnil za novou a po nastartování se opět hned přepálila. Zkusil jsem i jiné pojistky v tu chvíli a pořád to samé. Potom jsem tam dal pojistku 25A a stěrače se rozjely. Poté jsem tam dal pojistku 20A, která tam má být a pořád dobrý , ale už nešly vypnout. Abych je vypnul musím vypnout motor. Prosím o radu, Díky!
Mám Škoda Felicia r.v96
Buď blbne cyklovač (takové vysoké relé v horní řadě uprostřed pojistkovky) nebo dojezdový kontakt v motorku (převodovce) stěračů ... při otevřené kapotě je to ten váleček na táhlech stěračů v zadu vpravo za nádobkou s aktivním uhlím a ŘJ.
Bez cyklovače stěrače nebudou mít dojez a tak se budou zapínat i vypínat páčkou a vypnout se mohou v kterékoliv poloze.
doplněno 31.07.12 16:32:doplněno 31.07.12 16:34: Stěrače odlepit od okna a nechat ve vyklopené poloze oba a laborovat. Pak co nejvíce popsat, jak se to chová
Taky by mohla být špatná páčka od stěračů, že se tam vzpříčili kontakty...
Napřed bych si s tím pohrál a otestoval, co tomu je. Tedy pustit stěrače bez cyklovače (relé vytáhnout a případně tam místo něj zapojit klemu, aby stěrače dojížděli na spodní hranu okna a samy parkovali).
doplněno 31.07.12 17:35:Tedy ještě jednou, vytáhnout cyklovač z patice v pojistkovce a propojit drátem piny 2 a 4 viz obr k vůli dojezdovému parkování, když se páčka vypne v půlce stírání, aby setřeli celé okno a samy zase zaparkovali.
Pokud se takto chovají normálně, tak nový cyklovač nebo používat bez cyklovače s klemou (propojkou)
doplněno 31.07.12 17:37:pro dlouhodobé užívání s propojkou je nutné precizní zapojení s fastonovými vidličkami velikost 6.3 a drátem o průřezu 2,5mm! Jinak se časem místo kontaktů vyhřeje a roztaví se plast a zničí se patice (tedy celá pojistkovka).
Tak jsem vytáhnul relé a jde jenom 2 a 3 poloha, cyklovač samozřejmě nejde. Tak asi nové relé?
Klidně i s vrakoviště. Hlavně nebrat nějaké druhovýrobní šmejdy. Nejlépe AEV Kroměříž se znakem škoda.
Pokud by se tam dala ta propojka, tak na cyklovač normálně stírají 1. rychlostí
doplněno 31.07.12 20:51:Relé s funkcí ostřikovače a pamětí je pro Felinu AEV 2052 škoda číslo 6U0 955 532D
doplněno 01.08.12 21:47:Mělo by se spojit 2 a 4. Auta, co mají nižší výbavu a jou bez cyklovače tam mají takovou měděnou propojku z plechu.
Ahoj zkoušel jsem to propojit drátem jak si psal, ale sterace se stejnak nevrací ani nejedou na 1 polohu. Možná že jsem to špatně propojil.
Tak se mi stala taková zajimavost a pořád to nemůžu vyřešit, zkusil jsem kamaradovo rele a sterace normalne fungovali a zastavovali tentokrat ale v horni poloze. Pak jsem si koupil nové relé a opět sterace nejdou zastavit jak jsem výše psal... záhada
Pokud zastavují v horní svislé poloze, tak je jen blbě namontován motorek na sostavu táhel nebo je v jeho převodce špatný vracecí kontakt. Záhady se v technice nedějí, tedy aspoň zde ne
Mají ta relé stejná čísla dílů? 6UO ...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.