Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kola 16 na ford focus

Od: vitality77* odpovědí: 8 změna:

Má tu někdo zkušenosti s kolama 16" na ford focus r.v. 98- . Ve velkém techničáku jsou maximálně povolené 15tky. Pry s přepisem by neměl být problém, oni mi to povolí, ale tíží mě jiná otázka. Momentálně mám 195/60 r15 a jelikož focus má strašně nizký podvozek tak mezi kolo a samotné auto taktak strčím ruku. Bude mi to dělat potíže když tam dam 16" kola? Jsou přeci jen o něco vyšší. Nechtěl bych zažit situaci, jak budu mít trošku těžší auto aby mi to dřelo o kolo. Kdo má s tím zkušenosti poraďte pls.

P.S.- 16" bych chtěl 205/50 r16, a kolik by stál zápis do tp?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud tam das spravna 16" kola, tak vnejsi prumer zustane totozny s tvyma soucasnyma 15", snizi se pouze profil pneumatiky.

S tou uvadenou kombinaci se Ti dokonce prumer kola zmensi.

doplněno 13.11.12 08:24:

Spise si davej pozor, at pouzijes disk s vhodnym ET, abi Ti napr. sirsi kola nedrhli v ostre zatacce.

vitality77*
hodnocení

takže 205/50 r16 jsou optimálním řešením a klidně si je můžu nasadit?

Co se tyce radialniho rozmeru kol pod blatniky a vysledne odchylky rychlosti vozu, tak je to pouzitelna zamena.

vitality77*
hodnocení

A ještě otááázečka :) Na zimu kdybych nechal 15tky.. můžu mít profil 50 místo 60 na těch 15"? Taky to je bez problémů z pohledu radiálního rozměru kol pod blatniky a vysledné rzchlosti vozu? :D

nu*
hodnocení

0x

čekám že se konečně někdo KIONEČNĚ vyjádří v tom smyslu, že je nejvyšší čas přestat zapisovat do technického průkazu každou pí**vinu...montáž jiných kol není žádnou technickou změnou, pokud se montuje to co tam patří...k čemu zapisovat další a další kola když je k autu od výrobce návod k použití, kde jsou často členité tabulky všech rozměrů ráfků a kol...? na STK si technik najde, jaká kola tam montovat lze a jaká ne, nepotřebujete stát půlhodinovou - několikahodonovou frontu na úřadu kvůli nejakému zápisu...a mimochodem, na internetu se dají najít různé stránky výrobců, kde tyto údaje jsou k dispozici...-co brání našim akreditovaným zástupcům uveřejnit na svých interentových stránkách,. co na které auto montovat lze? Touha po dalším výdělku? Za potvrzení si účtovat 600,- Kč? 1500,- Kč? Nestačí jim že si lidé kupují jejich předražená auta?

Proč nemají zahraniční techničáky ani kolonku k zapsání zažného zařízení? Proč tam nemají kolonky k zapisování dalších kravin, jako ochranné rámy, majáky a další nesmysly? Normální EU formát techničáku je A4, ale náš tehcničák je velký jako sloní ucho...

Nikomu z vás to nevadí? Co dělá teď výš poslanec? projednává novelu zákona 56? Zajímá s eo to, jak vše zjednosušit a urychlit? Nebo tam chrní?

Vykřikovat že chceme malý stát je sice hezké, ale předvším musí někdo rozhodnout, jaké úkony ten velký stát přestane zajišťovat...Pak se může začít zmenšovat a zmenšovat...

vitality77*
hodnocení

Pravda, ale jak protestovat?.. všeci jsou rádi že mají na chleba a nechtějí si hledat problémy na řiť :)

nu*

máte svého vypaseného poslance, a pokud nemáte, je to vaše vina, protože se máte starat...

doplněno 13.11.12 14:20:

piště emaily poslanci, senátorům, piště email na MDCR, pište do novin, kdo z vás napsal do bruselu europoslancům že jsou vypasení dinoauři s půlmilonovým měsíčním platem, že zastupují zájmy mezinárodniích firem když prosazují aby technická prohlídka auta byla každý rok...Kdo z vás se tím zabývá? Jsme tupé stádo? Ti dobytkové to nakonec prosadí? budeme každý rok jezdit na STK, jako taxikáři as auta autoskoly? platit každý rok 1500,- Kč navíc? proč? Proto, že si necháme s**t na hlavu? Oni na to s tím 670 tisícovým platem mají...

olaf71*
hodnocení

0x

já tam mám povolené 205/50/16. momentálně nasazené 205/55/16 ET42,5 (nepovolené) a v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]