Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta - prokazatelně stočený tachometr

Od: dobromila odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,zakoupila jsem Škodu fabia 1,9 tdi s počtem najetých kilometrů 97.000,během koupě byl přítomen můj kamarád a pracovník servisu pána co auto kupoval.Po koupi jem zajela do autorizovaného servisu kde mi oznámili,že stav vozidla vůbec neodpovída ceně za kterou jsem vozidlo zakoupila.Podle servisního technika je tachometr stočený nejmíň o 200.000 km.,olej teče do merznoucí kapaliny a další závady.Kontaktovala jsem prodávající a ten mi řekl,že to řešit nebude,ať si auto prodám na internetu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

s těmi KM to bude opravdu tak = tzv. stočené, tyhle auta se kupovaly právě kvůli dobré (malé) spotřebě a potřebě dlouhých jízd. Ano, je reálné, že má najeto cca 300.000. Nepíšete o roku výroby. Vše záleží na tom co je v kupní smlouvě, teoreticky byste mohla do 14 dnů odstoupit, ale to si ještě ověřte. Většinou tam bývají odstavce a formulace (vyčůrané), které vám odstoupení od smlouvy znemožňují. Pokud byste auto prodala obratem ruky, jste povinna zaplatiť daň z příjmu = nevyplatí se to. Prodávající s vámi pěkně vyběhl a Váš kamarád je " trouba", že nic nepoznal a uvěřil udaným KM, ale auto mohlo být hezky načinčané, aby zvenku vypadalo. . . . jak to tak bývá.

dobromila
hodnocení

Rok výroby je 2003,auto bylo načančané z venku i ze vnitř.Vše vypadalo v pořádku motor pěkně šlapal,nikde nic neteklo.Když to shrnu jsem v háji.Děkuji

v háji nemyslým, že byste měla být. JAk jsem psal hodně moc záleží jak je sepsána kupní smlouva. Většinou bývá ale sepsána kvalitně pro prodávajícícho a pro kupujícího obráceně tj, že nemá možnost výpovědi. Je to už ale právničina.

lindaf*

S těmi kilometry to mohlo sedět (mám škodu Fabii z roku 2002 s najetými 60000, s tim, že ji měl starý člověk a nejezdil s ni skoro vůbec) ovšem je dobré koukat se na to jeslti auto má či nemá sevisní knížku, když ano pak by ty kilometry měli sedět, tak kdyžtak rada pro příště... :)

dieselpower*

muj kámoš má znýmího kterej ví jak todle chodí a věřte že se dá i do počítače to přemáznout, a sevisní knižka? ty se dají sehnat prázdný a dopsat, šel jsem po tom z jednoho duvodu, segra si koupila felicii combi červenou, měla naní najeto 56 tisíc, prodávající se zaručil že jsou kilometry realný (moc sem tomu nevěřil) ale auto bylo slušný ze spoda zvrchu, motor krásne čistej olej netek, autem prostě nic nebyloa a do ted technicky není kromě svítící kontrolky na ABS což s eprojevilo tedka po 3 letech provozu ;) , ted taky po 3 letech na kapote vylízá logo a nápis jedné firmy, to samí nadveřích na první pochled to není vidět, ale na sluničky dost čitelně je to firma počitačové tchniky a internetoveho připojení takže se mi utvrdilo že km sou stočene protože za 11 let provozu aby měl služebák najeto pouze 56 tisc se mi nezdá :) tedkon na tachometru je 72.. to ovšem vypovídá nezáleží na počtu skutečných nebo stočených km, záleží na plné funkčnosti a bezchybnosti motoru a všech dílu na autě :)

Nicméně ze servisní knížkou je pravda menší šance koupit auto bez stočených km ale není to 100% jistota :))

doplněno 31.07.12 12:32:

omlouvám se sem napsal blbě
ze servisní knížkou je vetší šance že se koupí auto v pořádku a pravdimi km, než bez ni :)

nu*
hodnocení

0x

kdyby jste se podívala do poradny ještě předtím, než jste auto kupovala, věděla by jste že v čechách se nedá koupit ani kvalitní ojetá poklice...

Největším problémem čechů je že se všichni snaží toh druhého naivnějšího ojebat, vydělat rychlý peníz a pak dělat mrtvého brouka...

vy se budete muset soudit, já bych začal odborným posudkem soudního znalce, pak návrhem Vašeho advokíta na mimosoudní vyřízení s tím že si dotyčný auto odveze a posudek znalce zaplatí, pak nastupuje soud...

Osobně se domnívám že jste v prdeli, protože advokát něco stojí a celý spor je na dlouhá léta...Pán ze servisu pána mohl za pětikilo odpřísáhnout cokoliv a potvrdit nemožné a dnes si nebuid enic pamatovaT, vÁš kamarád který moŽná řídil ale jinak vlůbec ničem uenrozumí je k ničemu, doufám že máte alespoň dobrou kupní - prodejní smlouvu...

Nejsmutnější na celé věci je to, že sem za 2-3 dny opět napíše další člověk, že si koupil předraženou bouranou plečku nižší střední třídy se stočeným tachometrem a s desítkou skrytých závad za cenu ojetého bavoráku, a že teď neví do má dělat...

Reagovat lze jen gogolovským smíchem přes slzy...kolik TV reportáží o tom bylo, kolik černých ovcí o tom bylo, a přesto se český člověk nepoučil a bohužel ani nepoučí na blbosti a neštěstí těch druhých...

No a až si přesto budete opět v čechách kupovat auto, doporučuji objednat se do servisu na opačném konci republiky než tam kde bylo auto předtím servisováno ( poud skutečně bylo), a předtím pdodejci sdělit že piokud bude auto ok, platíte prohlídku napůl, pokud je to bouraná plečka, je úhrada prohlídky na něm a autio nebereter...uvidíte že všuchni vycouvají...je to neklamným důkazem že auto v pořádku není...

S obyčejným Němcem v Hamburgu se na tom domluvíte, s poctivým čechem ne...a k další poznámce o servisní knířce, tu si koupíte na netu za pár korun , nebo přímo od výrobce...razítko stojí pár korun atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]