Nejste přihlášen/a.
Dá se nějak přibližně spočítat kolik bude stát benzín při cestě:
1.Brno-Praha tam a zpět (tedy po dálnici cca 400km)
2.jízda rychlostí 50-90 km/h ,trasa-80km
osobní auto
D1 je sice tankodrom, ale i tak bych T-55 mezi osobni auta neradil (mimochodem vyprostovaci tanky mivaji oznaceni VT, nikoliv T).
Jinak kdyz to spoctu, tak Praha-Brno a zpet davam prumerne za 2200Kc.
A to se Vám vyplatí? Vlak máte za 550 kč tam i zpět + místenka asi za 30 kč. A nemusíte jet zrovna nekomfortním rychlíkem bez klimatizace. Máte na výběr z mnoha komfortních EC, jenž dále jedou do Vídně.
Jenže pokud pojedete vlakem a povezete břemeno (pytel cementu - jen příklad), už to tak jednoduché nebude. O časovém rozdílu ani nemluvím. Nehledě na to, že tazatel neříká, že pojede sám. Takže ve dvou lidech už se to vyplatí.
Vyplati.
1) do auta nasednu jen co vylezu ze dveri, nemusim az na nadrazi
2) pokud neco s sebou vezu, nahazim to do auta, jak se mi to hodi a kolik se mi toho hodi a nedrbu si hlavu, jak to vsechno vtesnat do jednoho nebo dvou zavazadel
3) kdyz neco zapomenu, lehko se otocim pres sirku silnice a vratim se pro to
4) cestou mohu vyzvednout i dalsi lidi nebo udelat neplanovanou odbocku
5) vyjedu si kdy chci a ne kdy musim
6) dojedu az na misto kam potrebuju, ne kam jede vlak
7) na miste pak mam auto stale k dispozici
8) Cesta je zpravidla rychlejsi (auta stoji - vlaky jedou)
9) Rizeni me bavi, ve vlaku bych se asi ukousal nudou
10) Nemusim poslouchat, cmuchat a tisnit se s dalsima lidma
11) Muzu brat slicne stoparky
Cestovani vlakem nijak neodsuzuji, ale pro mne osobne podtrzeno a secteno se to jednoznacne vyplati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.