Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jestli mi poradí někdo se zkušenostmi. Na autě je již hodně zvětralý lak a není vůbec jezký. Je to pastelová barva, ne metalíza. Od SONAXU či Turtle Wax jsem našel nějaké obnovovače plastu. Je to co jsem pochopil defacto brusná pasta. A já se ptám. Když lak ošetřím tímto, mám to potom ještě navoskovat a pak leštěnku nebo v jakém pořadí Trochu v tom plavu, do teď mi stačila vždy jen myčka ale teď bych rád, aby to bylo hezké
Díky za názory...
Jára
Zvětralý lak je nutné vybrousit brusnou pastou (leštička),použil bych jednokrokové na vodní bázi- výrobců je více Fárecla,Finixa,Mirka.V začátku je nutné brousit při malých otáčkách a až je povrch hladký a není flekatý,pak teprve zvednout na vyšší otáčky. Pokud je hotovo, pak určitě ošetřit povrch nějakou politurou , nejlépe když má v sobě složky odolné UV záření.Vzhledem ke špatnému stavu vašeho laku, bych proces s politurou opakoval po každém 10 mytí auta.Hodně štěstí.Laďa
Zeptám se jako úplný idiot (tak se omlouvám), ale: Co myslíte tím "zvětralý lak". Má jedno starší auto, kterého bych se možná rád zbavil a tak by nějaké takové ošetření asi nebylo na škodu. Auto bylo bourané na předek a proto má novou kapotu, kterou jsem sehnal starší a nechal přestříkat. Jelikož jsem to nechtěl moc prožívat, tak jsem to nechal jen tak stříknout do stejného odstínu. Auto je vysoký a když ho člověk vidí ze stejné úrovně, vypadá dobře, ale střecha, která je vidět pouze z výšky (z domu) je nepěkná - řekl bych vybledlá. No a když zaprší a auto se umyje, tak kontrast nově stříklé kapoty a vybledlé střechy snižuje cenu auta. Chápu Vás tedy dobře a mohu použít Vámi výše uvedené prostředky? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.