Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na lak

Od: jarahosek* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

jestli mi poradí někdo se zkušenostmi. Na autě je již hodně zvětralý lak a není vůbec jezký. Je to pastelová barva, ne metalíza. Od SONAXU či Turtle Wax jsem našel nějaké obnovovače plastu. Je to co jsem pochopil defacto brusná pasta. A já se ptám. Když lak ošetřím tímto, mám to potom ještě navoskovat a pak leštěnku nebo v jakém pořadí:) Trochu v tom plavu, do teď mi stačila vždy jen myčka ale teď bych rád, aby to bylo hezké

Díky za názory...

Jára

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Taky mám pastelovou barvu. Stačilo to vzít Tempem (brusná pasta) a pak ošetřit voskem Turtle wax (tvrdý tekutý) a lak krásně prokoukl a za deště se mi díky ochraně voskem dělají velké kapky vody na střeše a kapotě.

Vosk je důležitý a špína se pak krásně smývá vodou z laku.

laco40*

proc jeste vosk kdyz ma tempo ten vosk v sobe.

ar*
hodnocení

0x

Na oživení zvětralého laku používám Color restorer od Simonizu. Když je to hodně, tak strojní leštění pastou G3 Farécla. Žádná dřina a fleky jako před 20 lety s Tempem.

laja*
hodnocení

0x

Zvětralý lak je nutné vybrousit brusnou pastou (leštička),použil bych jednokrokové na vodní bázi- výrobců je více Fárecla,Finixa,Mirka.V začátku je nutné brousit při malých otáčkách a až je povrch hladký a není flekatý,pak teprve zvednout na vyšší otáčky. Pokud je hotovo, pak určitě ošetřit povrch nějakou politurou , nejlépe když má v sobě složky odolné UV záření.Vzhledem ke špatnému stavu vašeho laku, bych proces s politurou opakoval po každém 10 mytí auta.Hodně štěstí.*palec*Laďa

frame*
hodnocení

0x

Zeptám se jako úplný idiot (tak se omlouvám), ale: Co myslíte tím "zvětralý lak". Má jedno starší auto, kterého bych se možná rád zbavil a tak by nějaké takové ošetření asi nebylo na škodu. Auto bylo bourané na předek a proto má novou kapotu, kterou jsem sehnal starší a nechal přestříkat. Jelikož jsem to nechtěl moc prožívat, tak jsem to nechal jen tak stříknout do stejného odstínu. Auto je vysoký a když ho člověk vidí ze stejné úrovně, vypadá dobře, ale střecha, která je vidět pouze z výšky (z domu) je nepěkná - řekl bych vybledlá. No a když zaprší a auto se umyje, tak kontrast nově stříklé kapoty a vybledlé střechy snižuje cenu auta. Chápu Vás tedy dobře a mohu použít Vámi výše uvedené prostředky? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]