Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem ojeté auto, půjdu ho na sebe přihlásit na úřad - musím jít nejdříve na evidenční kontrolu? Někde jsem slyšel, že pokud mám protokol z platné STK, kde je psáno "vozdilo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje", tak na evidenční kontrolu již nemusím. Co je na tom pravdy?
pokud je protokol an vaše jméno, je to ok, Pokud je to protokol na jméno dřívějšího majitele, nelze jej použít k registraci. Evidenční kontrola je koncipována jako ochrana nového majitele, a teké jako ochrana registru vozidel před zapisováním aut které nevyhovují.
Proto musí být protokol vystaven pro nového majitele, ne pro prodávajícího.
dnes sem jí zrovna dělal a bylo mi řečeno že jakmile se mění majitel velkého TP musí bejt evidenční kontrola
já měl čistopis a měsíc starou TK ale ta tk nebyla na mé méno tak prostě sem musel absolvovat evidenci
shrnutí musíš
ono je to obecně všude na úřadech stejné-jakmile nevím a ptám se,zda musím to a to(a samozřejmě platit a platit),tak mi úřada sdělí,že musím-jenže ono často nemusím-ani ne měsíc zpátky jsem prodával dovezenou kárku(ještě za funkčního registru pod vnitrem ) s čerstvou dovozovou technickou-což se na stejné úrovní jako klasická pravidelná(á 2 roky u osobáků),řešil převod s kupujícím a žádná evidenčka-prostě tady máme asi 15 dní čerstvou STK,takže chceme převést a ani to paní s evidenčkou nezkoušela,protože viděla,že "víme",že jí prostě nepotřebujem a převedeno na základě TK v plném rozsahu-a ještě jeden poznatek-často si lidé myslí,že je třeba uvádět jakoby zadavatele jakékoli kontroly-at technické,či evidenční-ale opět tomu tak není (je to jen další a další tahání peněz)-ona kontrola je kontrolou vozidla-ne osoby -zadavatele,té kontroly,takže absolovuji-li cokoli takového,dělám vše na auto-beze jména-prostě to a to vozidlo toho a toho VINu a pouze účetní doklad je na mé jméno,nikoli protokol ze samotné kontroly...A ono je to i logické,STK není evidencí obyvatel,ale obrazně "evidencí" vozidel...Pokud není zná číslo normy,může jej sem schválně dodat-samozřejmě se o tom moc nemluví,ono pro STK jsou to stovka ke stovce za nadbytečné evidenčky,takže by to bylo proti jejich zájmům...
Jen upřesním.stačí,což ale záleží na ochotnosti na STK doklepnout,že STK či EvK byla provedena na žádost p.XY!
Osobní zkušenost u STK při AR servisu!Po půl roce když už bylo vše legální a nová STK na 2 roky mne z úřadu vyhnali,bo jsem nebyl majitel a tudíž ani žadatel o STK,po vrácení se na STK se technik co ji dělal začal smát jací jsou to na úřadu blbci a doklepl co jsem napsal výše ,pak se přepis udělal.Kdybych to věděl,doklepl bych si to na stroji sám .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.