Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze jezdit bez chladiče?

Od: honza007 odpovědí: 9 změna:

Teče mi chladič a proto jsem ho vymontoval a chci ho nechat spravit, a chci se zeptat jestli se dá kousek jet i bez chladiče. Předem moc děkuji za jakékoliv rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Ani to nestartuj, natož s tím jet. Může praknout hlava válců a škoda je velká.

honza007
hodnocení

A co kdyby jsem spojil přichozi hadici do chladiče s odchozí. Nešlo by to nějak?

kjanik112*
hodnocení

0x

Šlo by to, ale obsah vody v hlavě válců je malý, za chvíli to začne vařit. Je možné, že za 5 minut bude voda na stovce, zvláště teď v létě. Neriskuj, nech se odtáhnout, škoda bude velká.

endyfrog*
hodnocení

0x

Přesně tak jak radí nademnou vemte lano kamaráda,známého a odtáhněte nevím sice co znamená kousek jet bez chladiče ale kilometr stím neujedete a přibydou vám velké výdaje na další opravu

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Odpovím Ti na špatně položenou otázku.Jet se dá,ale skutečně jen kousek.Následky pro motor mohou být ovšem fatální-to je druhá část odpovědi na Tvoji nevyřčenou otázku.

kjanik112*
hodnocení

0x

Je-li auto starší, má litinovou hlavu, ta praskne=neopravitelné, dát novou. Nová auta mají hlavu hliníkovou,sice nepraskne, ale pokroutí se, oprava hlavy cca 5000,- Kč.. nová asi 15000,.Navíc: víčko chladiče dokáže odpouštět páru. Zapojíte-li hadice přímo, nemá pára kam jít, a hadice pak přímo vystřelí. Resumé: I kdyby jste si zavolal na odtažení taxík, rozhodně to přijde levněji.

honza007
hodnocení

A ještě se chci zeptat jestli se dá jezdit bez sahary (ventilátoru na chladiči), kdyby náhodou byl třeba nový chladič a sahara nepasovala na ten nový. Díky za odpověď

To se dá, pakliže auto nemá např klimu. Konkrétně já jsem takto jezdil s Tranzitem, tam byl větrák za chladičem poháněn přes hydraulickou spojku. Vrtule i se spojkou upadla a majitel se neměl ke koupi nové, jezdili jsme takto cca 2 roky. Jediné co bylo zapotřebí, bylo hlídat si teploměr zejména v létě a při popojíždění městem, to jsem vždy na semaforech motor vypnul, pak zase nastartoval. Jezdilo se s tím vcelku normálně, uchladilo se to náporem vzduchu. Ale myslím, že to nelze zcela zobecnit, jde o to, o jaké auto se jedná!

itan71*
hodnocení

0x

*dril**plac*Jak už to psali jiní nestartovat může dojít k větším škodám než jen hlava.Pokud ten chladič má nepatrné poškození a neteče jak pračka *hi*dá se opravit bez demontáže jen se naleje sajrajt do chladící soustavy dá se koupit za pár korun téměř všude kde se zabývají autydíly mě osobně to drží už 3roky*pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]