Nejste přihlášen/a.
Dobrej chlapy, potřebuju poradit, tdkon vlastnim felicii 1.3 MPI 50 KW tak nějak mi výkon atd stačí ale pouze po rovině o to nejde jde o to žeje to starý, boim se ruznýchg časti že sou starý aby neco enkde neulitrlo atd, rád by jsem si koupil novejší auto moje hranice je do 100 tisíc 50 mam a 50 si na ni budu muset pujčit, práve na ten výkon by sem měl zájem o fábii 1.9 TDI 74kw nafta ale nevím jestli je dostatečne spolehliva, a jestli se nějaká solidní fábie sežene s timto motorem do 100 tisic, je jich tu dost po netu ale nekterý but maj holou výbavu a nebo zase si myslim stočený tachometry, kolik by měla mít maximálně nejeto takováto fabie z naftou, aby jsem do toho nevrážel peníze? feldu jsem koupil ze 115 tisici a mam an ni najeto 172 a za tu dobu jsem na ni krome filtru a jednej baterky a jednech destiček nemusel vubec šáhnout
samozřejmě po koupi počítám u nafty z rozvodama a vymenou olejem, a kolik cca žere má nekdo zkusenosti? jak dlouho si budu zvykat z benzinu na naftu?
popřípadě jaký jiný auto by jste mi za tudle cenu od škodovky doporučily pokud možno rád bych naftu kvuli spotřebe, za rok najezdim 25 tisic, vetšinou 18 km do práce a z práce občas delší vejlety a dvakrát do roka dovolená
ještě doplnim mam combíka felicii,a jedinej kombik který se mi nelíbi je jedničková octavia, jinak jakýkoli auto beru
a nebo nebylo by lepší si pujčit místo 50 tisic 150 a vzit třeba 2 octávku a nebo ještě chilku počkat na rapida?
No vidíte a přitom lepší auto v dieselu (tedy pokud jde o škodovky), než je jedničková Octavia už neseženete. Je to nezničitelný auto, který nerezaví.
Musíte požítat s tím, že 95% dieselových škodovek pod 100000 Kč budou olítaný šuplíky se stočenými tachometry, zralé na plno investic. Trváte jen na Škodovce?
Jinak s Octávií II. TDi 74kW jsem jezdil hodně a za mě auto úplně v pohodě. S Fábií TDi zkušenosti nemám, ale myslím si, že to bude zase případ trpící přední nápravy od těžkého motoru, jak je u škodovky zvykem u menších aut.
Navíc si nejsem jistý, jestli s vaším nájezdem je dieselový motor úplně vhodný...hlavně ty krátké jízdy do práce - v zimě ten motor budete trápit a náklady na údržbu se časem dostaví v plné parádě.
ano trvám na škodovce, u nás vrodině nikdy jiný nebylo než škodovka a nechci to měnit
a co myslíte motory TSI? byl bych možná schopen sehnat nějakech 170 tisic za co už se dá sehnat jetá škoda fabia II s 1.2 tsi, myslíte že by to jezdilo dobře? ale spolehlivost je asi na tak krátkou dobu motoru těžko odhadnout že?
ale jinak mluivl jsem o jedničkový octávii v combiku krátkou nebo jak to říct bych si klidně koupil, a to by ste mi doporučil přesněji jakou?
co ještě kobinace benzinaku předeláná na biothenol taky to trochu uspoří prej nevim
ještě bych rád doplnil moje nejčastější rychlost je 110 - 140 na dálnici tak aby to tudle rychlost umělo udržet ve stopání a na okresky bych potřebaval něco co sešlápnu a vystřelí z feldou to je občas problem něco předjed
S tímto nájezdem za rok a navíc na krátké vzdálenosti bych volil auto na LPG. Proti naftě má výhodu konstrukčně jednoduššího motoru, lepší startovatelnost v zimě, rychlejší zahřívání motoru, a levnější provoz.
Asi tak, pokud trváte na škodovce, bude pro Vás nejlepší LPG. I když Váš argument s tradicí úplně nechápu - marketing Škoda Auto si přesně takhle vychoval populaci, která je ochotná kupovat předražená auta. Já proti škodovkám nic nemám, ale za podobný peníze se dají koupit mnohem zajímavější auta.
S motory TSI nemám osobní zkušenost - motoristické časopisy jim dělají celkem dobré reference, ale podle mě vše ukáže až čas.
no nejde o to předražení me jde i o vzhled a hlavne ov zhled interieru, a to škodovka má podle mého názoru velmi dobré, jako lepší já vidím jaguára xf, mercedes třidy E nevim tžřeba se mílím ale nejhorší vzhled interieur pro mě měl a zatim pořád má ford focus to byla pro m tragedie co vymyslely každj má al jinej názor
jiank co by ste mi doporučil za auto? budu rád za typy a třeba m ěnavedete na jinou myšlenku
jinak ty co sem výše jmenoval bych si nechal líbit ale boužel jsou mimo moji kalkulaci :D
pro doplnění hledám dobrý auto, spolehlivý,s nízkou spotřebou (5- 6) litru a musi to byt pro 5 lidi (smozřejmě více mene do auta lezem 4 ale v nouzi se hodí to 5 sedadlo a kdyby ste byl tak hodne dat mi více typu včetně motorizace děkuju moc
možná sem zvlaštní ale dokonce s emi nelíbí interiery ani BMW
Audi je na tom už docela dobře ale ty náhradni díly na tydle auta
No a zase vidíte...např. Ford Focus II. 1,6 je podle mě dobré auto. Ca cenu Octavie stejného ročníku máte mnohem vybavenější auto s mnohem lepšími jízdními vlastnostmi...a u téhle řady bylo provedení interiéru normální.
Já mám dojem, že máme trochu odlišný vkus na auta a necítím se na to Vám nějaké doporučovat...třeba se někdo z kolegů přidá
koukám pokoukuju i po ford mondeo 2006 myslim je to před předposlední model
ale zase za 180 už bych sehnal penou octávku no nevím , je to složitý
je to složitý já asii, a francii teěř zavrhuju jdiné pekné je mitsubischi Lancr to je pekné
no uvidíme pak se kdyžtak ozvu co sem si nakonec vybral, ale dali ste mi do hlavy brouka s tim malým nájezdem a trapením motoru :
Za stejnou cenu, jako dieslovou oktávku seženeš dieslové mondeo o rok mladší, větší a lépe vybavené. Vím, o čem mluvím. U mondea nemusíš měnit rozvody, zato u všech starších dieslů vstřiky, pak čerapdlo. Ber ten focus 1,6 16V benzín a máš klid. Zejména na kratší trasy. Opět vím, o čem mluvím, mám oba )
Nezavrhujte nic, v dnešní době už se nedá říct, že je něco vyloženě špatné auto, jak tomu bylo ještě před patnácti lety. Tedy, bavíme-li se v okruhu nějaké určité cenové kategorie.
na automobilovém trhu je tak úžsná konkurence, že si nikdo z výrobců ani nedovolí vyrábět šuplata.
Navíc korejci šli za poslední léta s autama hodně nahoru - změnili od základu přístup ke kontrole kvality a k marketingu evropského trhu.
Koupil by jste si v devadesátých letech například Kiu, Já ne...
A teď, Kia Ceed je už několikrát za sebou na vrcholných mstech žebříčků prodejnosti, bezpečnosti a kvality.
Jen chci aby jste se pokusil přemýšlet i jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.