Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpis z registru vozidel

Od: bambula* odpovědí: 3 změna:
Zdravím, jaktože všude na netu čtu že po obdržení výzvy od ČKP mám nárok na výpis z registru vozidel, ale nikde mi ho nechtějí dát? Chci jen potvrezení že tohle vozidlo XXX nebylo na jmeno XY nikdy evidováno. To toho chci sakra tolik? Viz. třeba tato strana ochrance.cz/... je po Vás požadována úhrada příspěvku za vozidlo, o jehož vlastnictví v předmětném období máte pochybnosti, můžete se obrátit na evidenci vozidel a požádat o výpis, zda toto vozidlo bylo na Vaši osobu evidováno.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

3x

jaktože všude na netu čtu že po obdržení výzvy od ČKP mám nárok na výpis z registru vozidel, ale nikde mi ho nechtějí dát? Chci jen potvrezení že tohle vozidlo XXX nebylo na jmeno XY nikdy evidováno. To toho chci sakra tolik?

Je to stále stejná písnička = čkp čkp čkp atd ... proč jste všichni z této organizace tak vyjukaný? Jak můžete chtít po někom, aby vám dal potvrzení o něčem co neexistuje - jako, že jsem nebyl majitelem, nebo vlastníkem, co je to za blbost?! Čékápé má ze zákona povinnost srovnávat údaje a bla bla = ale ona si práci usnadní tím, že tuto činnost přehodí na každého z Vás - protože moc dobře ví, že jsou lidé z čkp podě...aní a budou dokazovat a shánět a přísahat a brát si dovolenou atd., jen aby jim vyšli vstříc a ONA NA TO : neakceptujeme zaplať - má to cenu? - NEMÁ! - Chce - li po mně čkp něco, tak ať nejdříve pošle objednávku na úkony spojené s aktivitou a vyplňováním výzvy a nejlépe nechat po té spracovat nějaké právní kanceláři ( pro jistotu aby člověk nenapáchal více škod - především ve vyplňování osobních údajů třetích osob ) a na základě poslané objednávky také poslat fakturu! V případech zcela jasných bych rozhodně trval na svém stanovisku a poslal bych je tam kam patří *cert*!

doplněno 28.07.12 19:08:

anebo i jinam!

erikch*

přesně tak...*palec*,dávám bodík...

nu*
hodnocení

1x

na netu si může každý psát co se mu zachce, výpis z registru vozidle je v zákoně pojenován pojmem "výdej dat", ze zákona vyplývá kdo může požadovat jaká data...Můžete požádat o data ke konkrétnímu autu, pokud prokážete právní zájem.

Pokud někdo není v registru uveden, ani nidky nebyl, není o co žádat.Žádná data o něm tam nejdou, proto také není co vydávat.

Požadovat data o různých autech a osobách může soud, exekutor atd, ale jen na základě zákona...

Soud či notář popvěřený soudem zjiťuje v rámci vypořádán dědictví, jaké záznamy jsou tam na zůstavitele, exekutor při dohledávání majetku dlužníků...

Doporučuji vám číst zákony a ne kraviny, co píší hlupáci na netu. Jinak žádný výpis za váma nepřiběhne, musíte se zvednout, dojít na úřad, vyplnit si žádost a tuto řádně podat, výsledkem bude výpis z karty vozidla, pokud u některého vozidla figurujete jako majitel nebo provozovatel.Nebo jste figuroval. Pokud jste tasm nebyl nidky zapsán, NENÍ CO VYDÁVAT.Nelze vydat neexistujícíé data.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]