Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemužu nastartovat za deště

Od: shademan odpovědí: 8 změna:
mam škodarnu 120 a mam problem nastartovat za deště.Dnes rano sednu do shade,začnu startovat a nic:(,normalně jsem dal sytič našlapal parkrat plyn,sice točila ale nechtěla naskočit...čím to může být?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

´Proražená izolace´ kabelu mezi cívkou a rozdělovačem či kabelů ke svíčkám, víčka rozdělovače - prostě něco, co za vyšší vlhkosti snižuje napětí pro jiskru na svíčkách...

jabraka*
hodnocení

0x

Mít rezervní sadu kabelů je dobrá věc.Pokud máš k dispozici zdroj tepla,nechej chvíli kabely oschnout.Pak je natři silikonovým olejem a pojedeš.Pozor na přechlastání motoru!Startuj spíše zpočátku jen s přišlápnutím plynu bez sytiče.

JABRAKA

shademan
hodnocení

díkec,uvidím snad už ráno nastartuje:),nevím nejspíš to navlhlo asi no
shademan
hodnocení

před chvili jsem zas nemohl nastartovat:( a už je teplo

hodnocení

0x

Většinou bývá navlhlý rozdělovač. Zkuste se podívat, jestli víčko dobře těsní, případně ho vyměňte - je to pár korun a lehká práce.

hodnocení

0x

Taky jsem vystřídal pár škodovek a stalo se mi totéž, tak Vám to třeba pomůže.

Problém byl vždy ve VN zapalování.

1/ Staré víčko rozdělovače má zevnitř navlhavý povrch a jiskra létá nekontrolovaně po víčku a na zapálení už nestačí. Pomůže výměna víčka nebo z nouze (když je ještě sucho) tak jeho vnitřní stranu napustit vodě odpuzujícím prostředkem.

2/ Kabely od rozdělovače ke svíčkám + jejich přechody z rozdělovače. Zde jsou obvykle odrušovací odpory cca 1-5kohm. Některé bývají přerušené. Přeměřte je, poškoz. vyměnit. Vlastní kabely mají též schopnost zachytávat "rosu". Je to velmi dobře patrné, když Vám za vlhkého počasí a ve tmě pomocník zastartuje a Vy se díváte do motor. prostoru. Jiskření běžící po povrchu izolace je zde dobře vidět.

Toto jsou nejpravděpodobnější příčiny. Můj výčet není samozřejmě 100%ní.

Tak hodně štěstí

Láďa

shademan
hodnocení

díky za radu zkusím ho vyměnit

ar*
hodnocení

0x

Prastará bolístka škodověnek. Vlhké víčko rozdělovače. Vysušit fénem a zase jede. Lepší je koupit nové. Dnes se na výrobu používají materiály, které nezvlhnou tak jako ty původní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]