Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesni prukaz

Od: bob* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

mam ridicky prukaz C a chtel bych si ho rozsirit na D (autobus) se kterym bych jezdil pouze pro svoji potrebu. Musim mit i profesni prukaz?

Planujeme predelat karosu na obytnou, ale zachovat cca. 25 sedacek a jezdit s kamaradama po vyletech.

Diky za info.

Bob

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to pro vlastní učelý nebo-li pro svuj volnej čas, stačí ti pouze D a profesák mít nmusíš ;)
Profesní prukaz je zapotřebí pouze pro tutuo profesi - řidič s povolání nad 3,5 tuny a bus, ale jelikož je to pro svoji potebu není třeba profesák ;)
Lajcky řečeno: pokud jezdíš a bereš za to finanční odměnu musíš mit profesák, pokud jezdiš pro zabvu z vlastním vozidlem mužež bez profesáku ;) Takle mi to bylo vysvetleno na uřadě ;)

Doplním.Budeš stavět a koupíš si tatru a k ní třeba ještě druhou s UDS-kou tak ne na to nemusí být profesák.Pokud ale vyvezeš třeba půl fory písku sousedovi-tak musíš!

Řekl jsi to uplně přesně ;) zákon v tomdle smeru je uplně dementí a buzerativni vuči řidiču;)

protože jednou jsem udělal papíry na nakladák, umim to ukočírovat, atd, tak naco ještě jeden blbej papír? proč? je to s prominutím k h***u celej profesák jen tahj z lidí peníze.. ZKOUŠKY na kamion a vlek jsem dělal před měsícem a pul a mohu vám říct že mi komisař dal všechno sežrat, jedinou udržbu mii trošku polevil protože viděl že mam testy na 50 bodu ale o to nejde, jizdu sem jezdil rovných 48 minut a na místech kde sem nejezdil jizdy, kámoš co to dělal jidne jezditl prej nějkejch 15 - 20 minut a ještě na projetých silnicích...

byl to solidní chlap nic proti tomudle nemám klidně bych udělal zkoušku jizdy na kamion rovnou hodinu, není to zas taková sranda jak se zdá, a pokud takovýhlemu co je kámoš nechaj jezdit 15 minut tak pak uděla profesák a muže jet někam pryč? blbost, měla by se spřísnit čistá autoškola hlavně ta jizda aby se pořádne proveřili, ale ne jak v dnešní době nekdo má Porfesní prukaz tak si ze sebe říká Profesionál, přitom nenjazdil ještě ani 2000 km to je strašný ;) ale tak hlavn že stát stoho má peníze žejo :) za sebe mužu říct že to mam vruce, a rád sem si připlácel kondiční jizde ne že bech to neudělal ale proto abych si byl práve jistej že to udělam na poprvý :) a myslím že za těch 48 minut kdy ani jednou neřek nic ani učitel ani komisař (krome kam mam odbočit atd) mě dostatečně prověřily ;) nechci nejak machrovat nebo tak ale abyych to jen vysvetlil jak to u nás v republice je :(

Jinbak samozřejmě že kdyby si vezl furu písku sousedovi že policajtum neřekneš že to vezeš sousedovi ale řekeneš že to máš pro sebe :))

dieselpower*

Souhlasím s Rapidem, mělo by to přesně takle být jak napsal :)
Dukladnej komisař a vetší nároky v autoškole bez Profesního prukazu ;)
já před dvema lety jezdil 39 minut zkoušku *placni* a jak říkáš ty udržbu at klidně ošulej ale ne jizdu, když se stejně neco pkazí tak se volá firma a ty už něco ti tam pošlou co se týká oprav :)
a tu kontrolu, to solidní řidič všechno ví i bez udržby co vše kontrolovat při jizde a behme jizdy atd atd ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]