Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřebovala bych poradit jak mam vyměnit žárovku v předním světle ve Fordu mondeo 2001? Nikde nemužu najit žadny otvor ze zadu světla, musim tedy vyndat asi cele světlo ven? děkuji za rady.
Zde máte přesný postup i s obrázky. Jestli jste šikovná, tak to dáte
:
Není zač ![]()
Hlavně nespěchat a přiměřenou silout tak, jak ty zobáčky na plastech byly navrženy na demontáž, aby nepraskly.
Světlo určitě vytáhnu , ted je jen otazka jestli ho složím zpáky
, ale snad se mi to nejak podaří
nevypada to nijak složitě.
Ty voe u xantie nadávám ,je k tomu gynekologický přístup.ale toto .No jo čím novější,tím víc "kurvítek" a tím víc potřeba servisu.
JJ o peníze jde až v první řadě a spotřebitel? ten ať cáluje!
Gumídku, u Fáčka se možná celé světlo nevytahuje, nicméně u Mondea ano. Mondeo mám, žárovku jsem měnil naposled minulý týden a náramně jsem si pochvaloval, jak to západoněmečtí soudruzi rozumně vymysleli. Postup je zcela elementární - otevřít kapotu (pro neznalé - odklopit znak Forda, pak otočit klíčem dle obrázku tam namalovaném - tedy napřed doprava, pak doleva) Sejmout mřížku chladiče - drží ji shora umístěné plastové ,,šrouby´´ - nevím jak to popsat bíž - prostě se tím otočí o 90° a jde to vytáhnout. Pak mřížku vytáhnout směrem dopředu. Za světlem jsou dva plechové pásky - oba vytáhnout směrem nahoru, pak jde světlo celé vysunout dopředu a stačí jen odpojit konektor od kabelů a můžu si světlo odnést třeba do obýváku, kde v klidu vyměním patřičnou žárovku. Zpětná montáž je totožný postup pozpátku. Jednoduché, rychlé, pohodlné.
V naprostém kontrastu k tomu je třeba výměna žárovek na Astře, kterou jsme měl jako služebák, tam se lezlo do světla přes otvor v blatníku - jak říkávám, něco tak blbého střízlivý nevymyslí. Rovněž třeba Mercedes třídy A - to je úkol pro Saxanu v tom plecháči vyměnit žárovky!
Napravil jsem to odkazem níže
. Jednou jsem to měnil u Superba a tam jsem se naštěstí ještě rukou vešel, ale tam se to taky demontuje :D
Tak vyndat jde každé světlo, otázkou je, jestli je to k vůli výměně žárovky třeba
.
Na Octě2 netuším... ![]()
Ok, mea culpa, mea maxima culpa - nedočetl jsem celé vlákno. BTW nevíte, jak je to u Octávií II? Jde to světlo též vyndat?
To promon :
Jen malá poznámka : FORD je americká značka a byl konstruován v USA, takže západoněmečtí soudruzi jen precizně vyrábějí to, co vymysleli Amíci.
Běžně se k vůli tomu demontovává filtrbox nebo podobné věci, co jsou těsně za krytkou světla. Pak je krytka přístupná.
JA mam za krytkou světla pojistky , ale nevím jestli se daji vubec nejak vytahnout. Ja tomu nerozumim , ael nechce se mi kvuli jedne praskle zarovce platit v servisu kupa peněz. ![]()
Zkuste ho opatrně vytáhnout nahoru a dopředu ale opatrně jsou tam citlivé části a hodně plastu a pak by tam mělo být dost místa na odstranění krytu žárovek..
Ano. Haubnu (kapota), na levé/pravé strane kde chcete vyměnit světlo odšroubujte plast který drží světlo. S Fordem mondeo r.v. 01 moc zkušeností nemám ale řekl bych že je to podobné Focusu. Světlo budete muset vyndat vmětem ven nebo dovnitř (z nebo do karosérie) NEZAPOMEŇTE ODPOJIT KABELY!![]()
Oprava vytahujte jen černý kryt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.