Nejste přihlášen/a.
Ahojky. Muzete mi nekdo poradit? Mam Audi A6, 2005, 2.0TDI. Pri acceleraci auto zacne cukat. Z vyfuku jde hromada cerneho koure. Turbo zni jak kdyby se uragan prohnal korunou stromu a spotreba je o 20% vetsi? Co by to mohlo byt?
Jestli turbo hvízdá tak je to na repas nebo na výměnu. Raději neotálet než si motor nasaje ulítlou lopatku.
Zdravím, je to asi vážně turbo a jak radí kolega přede mnou, task rychle vyměnit a nechat zkontrolovat. Může se taky stát, že to uženete a motor poběží dále a nepůjde zhasnout. Kdyby se ta stalo, tak nekoukat a zkusit udusit přes kvalty. Jednomu známému se to stalo, ale nevěděl co a nakonec lítaly ojnice.
Ahoj vsem,
mam passata a stalo se mi neco podbneho. kdyz se mi to odehralo tak to vubec netahlo. cernej kour ano. bylo to vstrikovacim cerpadlem.V Čr za něj chteli 60 tis. nakonec sem ho sehnal v Belgii za 15 tis s 2 letou zárukou.
jk
příteli nu-není to tak dlouho,co jsme se tu spolu "dohadovali" o spolehlivosti koncernových motorů TDI,potažmo "výdrž" turba-a jejda zde máme reálné ukázky :D a to jsou dva z mnoha(kapka v moři)-což nemyslím nějak ve zlém vůči tazatelům,je to nepříjemná a drahá "sranda"-pokud je to ale včas,je to "jen" turbo...Každopádně myslím(a osobně-i bez podobné zkušenosti-naštěstí jsem měl koncernovku jenom na kšeft a těch pár dní než šla z baráku mně nic takového nepotkalo),že spousta lidí se po takové zkušenosti s Das Auto "vyléčí" a přesedlá k automobilkám,které na své výrobky dávají delší záruku než jen zákonnou 2letou jako VW,což už dnes na trhu je většina-asijská,francouzká atd.
nepotřebuji záruku protože si kupuji starší ojetá koncernová servisovaná auta po prvním Hansovi z Hamburku a nikdy jsem neměl žádný problém ani s pédéčkem, ani s tédéíčkem ani s commonrailem, ani s empéíčkem, ale to jsem měl jen chvilku, bude to tedy kus od kusu
na A6 je 2.0 TDi slabý motor, i kdyby měl 125 kW, je to těžká kráva a 2.7 Tdi nebo 3.0 je optimální volba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.