Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Mondeo-nejde obrys.světlo

Od: libort odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,mám Ford mondeo sedan rv.97,dnes jsem si všiml,že mi nesvítí levé zadní obrysové světlo.Zkoušel sem vyměnit žárovky to ale nepomohlo...koukal jsem i na pojistky,ale moc se v nich nevyznám které jsou k čemu.Chtěl bych se zeptat,jestli někdo nevíte co bych mohl ještě zkusit?Jinak nedávno jsem si sám připojoval eletriku na tažné zařízení tak nevim jestli by to mohlo mít na to vliv. Předem díky za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Jestli by na to mohlo mít vliv tažné? Na 100% pokud bylo jen nějak nabastlené. Zapojuje se nejčastěji na zadní lampy. Pokud přední obrysovky svítí a vzadu nesvítí jen jedna, tak jsou pojistky OK a jen bude někde špatný kontakt nebo upadený drát, dle toho, jak jste to tam zapojoval.

doplněno 25.07.12 22:17:

Hlavně ne u všech aut se to dá zapojovat takto jednoduše drát na drát (to tažné).

Některá auta mají kontrolu funkcí zadních lamp (poznají to podle odebíraného proudu). Pak se tam montuje taková krabička.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Žárovku vyndej,zapni světla,zkoušečku píchni na kontakt.Rozsvítí-li se zkoušečka,vada je na ukostření žárovky,v opačném případě je někde přerušený přívod proudu do objímky žárovky. A pozor,i nová žárovka může být vadná!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]