Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prodal jsem auto přes bazar,koupila ho nějaká Slovenka,od bazaru jsem dostal kopii velkého TP kde bylo uvedeno,že vozidlo je převedeno/odhlášeno na tuto paní + smlouvu o zprostředkování prodeje mezi mnou a bazarem.Nyní již je to cca 3 měsíce po prodeji a moje auto stojí téměř celou dobu před dopravním inspektorátem v Plzni.Zajímá mne jen,jestli pokud si auto nová majitelka na sebe nepřihlásila (auto je v polopřevodu na ni) zda po mne může někdo něco chtít,pokud třeba policie nebo magistrát bude řešit proč tam to auto dlouho stojí,zda se poté obrátí na mne nabo již na paní v polopřevodu.Někde jsem slyšel,že pokud si auto ona na sebe nepřihlási,je teoreticky pořád psané na mne.Je mi to divné,když mám smlouvy z bazaru,pov ručení jsem na základě smluv zrušil a mám kopii velkého TP,kde je ona v polopřevodu.Mám se obávat toho,že bych s tímto autem musel ještě v budoucnu něco řešit?Mám se obracet na inspekorát a ptát se zda je vozidlo přihlášené.Paní má trvalé bydliště v Plzni-tudíž značky zůstaly stejné.Dle zákona by mělo vozidlo přihlásit v nějaké lhůtě že?Pokud by bylo auto stále v polopřevodu mohu nějak vznést stížnost,že se nová majitelka vůz na sebe stále nepřihlásila?
Děkuji
Tomáš Vachoušek
Je potřeba si uschovat prodejní smlouvu - a nikdo nic chtít nemůže - tedy může, ale nemá na nic nárok...
Dle zákona neexistuje lhůta na dohlášení, takže řešit "že se nová majitelka vůz na sebe stále nepřihlásila" můžete, jen pokud by taková podmínka (s datumem) byla uvedena ve smlouvě s ní...
doplněno 13.11.12 01:52:I kopie TP s odhlášením na nového majitele a výdajový pokladní doklad (či jiný doklad o předání/převzetí peněz) by měly stačit... Vhodné by ale bylo vyžádat si z bazaru kopii jejich prodejní smlouvy, kterou uzavřel s kupující...
Děkuji,jen se ještě zeptám-smlouva,kterou mám z bazaru se jmenuje zprostředkovatelská smlouva,zde jsou údaje o mne o vozidle a je zde uvedeno že zplnomocnuji zprostredkovatele ke zprostředkování prodeje.Nemám žádnou kupní smlouvu,kde by byla uvedena ona paní,která auto koupila.Nikdy jsem auto přes bazar neprodával,tak nevím zda je to tak správně.Pak mám od nich kopii velkého TP,kde ona je uveden že vozidlo je převedeno/odhlášeno na ni a pak mám jen doklad o vyplacení peněz autobazaru.Nic víc
Wachi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.