Nejste přihlášen/a.
AHoj, koupil jsem rocni Fabii, moje prvni auto
a ted ziram jak jsou vysoky ceny povinnyho ruceni a havarijniho pojisteni :D
Muzete mi Vy zkusenejsi poradit, jak optimalne pojistit?
(s jakou pojistovnou jste spokojeni, jaka je fer cena za Fabii a co je pri pojisteni nejdilezitejsi-skla, zver, zivel...)
Diky moc, treba me diky vam neoberou pojistovny na kost
Mám jen povinné ručení a připojištěné čelní sklo (to se , podle mne, vyplatí - než někoho případně honit a ještě se s ním dohadovat) - u Hasičské vzájemné - bez problému (no - je fakt, že za dobu, co tuto pojistku mám, jsem dvakrát uplatnil čelní sklo, jinak jen platím )... Na havarijko ´kašlu´ - mám najeto cca 1,3 - 1,5 mil. km a těch pár škrábanců, které jsem za tu dobu nashromáždil, by nemělo nikdy cenu uplatňovat - vzhledem k (hypotetické) spoluúčasti apod...
Druhé auto mám u Wustenrot (pojistka se nepočítá z objemu, ale výkonu motoru - což je pro mne výhodnější)...
No nevím jak zíráte, na trhu je n poijišťoven a je tedy z čeho vybírat i domlouvat. Nedávno tu byla položena otázka na platby pojistného, čerpat tam. Nyní mám pojistku o více než 60 % levnější než původní, jen pohledat a komunikovat.
I když je na netu fůra nabídek a kalkulaček, doporučuju se ozeptat po známých a najít dobrého pojišťovacího poradce. (nee agenta s teplou vodou, co dělá pro jednu pojišťovnu). Sám ho mám a dost lidí kouká, na jak nízkou hranici jsem se s povinným dostal. Jednák umí uplatnit bonusový slevy, které si sám nikdy neuplatníš a možná ani nenajdeš, jednak poradí a zrovna to s tebou sepíše. Ví, že když ti dobře poradí, při dalším autě půjdeš zase k němu. Mám přes toho svého už 2. auto, 2 motorky a jestli na jaře pořídím další, tak jdu zase k němu.
Ahoj,
tak předpokládám,když je to tvé první auto,tak to bude i tvé první povinné ručení a pojištění.U povinného se časem (pokud budeš jezdit bez nehod) můžeš dostat na celkem slušný bonus,ale ze začátku bohužel nejspíš budeš platit jako za autobus.Na netu je spousta srovnání povinného ručení,na to žádný poradce není potřeba,to si člověk dokáže vyhádat sám.Co se týká havarijního pojištění,v tom bohužel neporadím,nikdy jsem ho neměl a to ani když jsem začínal jezdit.
doplněno 13.12.12 20:00:P.S. s maximálním bonusem se lze dostat u povinného ručení na Fabii na cenu 1.000-1.500kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.