Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozu v polopřevodu

Od: petsju* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

V březnu jsem prodal vůz, který byl odhlášen na mě, protože pro mě němělo finančně smysl ho už přepisovat. Dnem prodeje jsem zrušil i zákonné pojištění. Problém, který jsem zjistil až teď po několika měsících je, že dotyčná stále nepřehlásila na sebe vůz a ani ho nepojistila. Během té doby byla účastníkem dopravní nehody. Jak se můžu teď bránit, co můžu dělat? Mám k dispozici pouze kupní smlouvu s novou majitelkou, ale ve velkém TP je vůz odhlášen na mě...

Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

bránit čemu, někdo už vás kontaktoval kvůli nehodě? Pokud ano, ukázat kupní smlouvu (třeba kopii), a dál s tím nemáte nic společného. Auto není vaše.

nu*
hodnocení

0x

proti čemu se chcete bránit, smlouvu máte, pak je vše ok

petsju*

Smlouvu sice mám, ale auto je bohužel na mě odhlášeno. Takže všechny náležitosti jdou do doby převodu za mnou. Prý s tím nemůže nikdo nic udělat. Ptal jsem se na magistrátu města, dopravky i na pojistkách. Opravdu nevím, jak to udělat, aby mě už po vyřízení předvolání už nikdo neotravoval, když tu dotyčnou už nikdy nenajdu, protože má trvalé bydliště hlášené na obci...

erikch*

cituji:"Smlouvu sice mám, ale auto je bohužel na mě odhlášeno..." ono je to ale obráceně-máte hlavně smlouvu,no a je to sice odhlášené-kupní smlouva má právní váhu-narozdíl od (nefunkčního) registru-ten záznam nemá jakýkoli právní účinek...Zkrátka kdyby se vás do budoucna kdokoli(policie,ČKP) pokoušel krze ono prodané auto jakkoli kontaktovat(a dělal bubáky)-vy od toho a toho dne prodeje(sepsání k.smlouvy) nejste majitelem,tudíž nemůžete nést jakoukoli zodpovědnost-děkuji a nashledanou...A nějaký zápis v registru na tom vůbec nic nemění...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]