Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V březnu jsem prodal vůz, který byl odhlášen na mě, protože pro mě němělo finančně smysl ho už přepisovat. Dnem prodeje jsem zrušil i zákonné pojištění. Problém, který jsem zjistil až teď po několika měsících je, že dotyčná stále nepřehlásila na sebe vůz a ani ho nepojistila. Během té doby byla účastníkem dopravní nehody. Jak se můžu teď bránit, co můžu dělat? Mám k dispozici pouze kupní smlouvu s novou majitelkou, ale ve velkém TP je vůz odhlášen na mě...
Předem děkuji za odpověď.
Smlouvu sice mám, ale auto je bohužel na mě odhlášeno. Takže všechny náležitosti jdou do doby převodu za mnou. Prý s tím nemůže nikdo nic udělat. Ptal jsem se na magistrátu města, dopravky i na pojistkách. Opravdu nevím, jak to udělat, aby mě už po vyřízení předvolání už nikdo neotravoval, když tu dotyčnou už nikdy nenajdu, protože má trvalé bydliště hlášené na obci...
cituji:"Smlouvu sice mám, ale auto je bohužel na mě odhlášeno..." ono je to ale obráceně-máte hlavně smlouvu,no a je to sice odhlášené-kupní smlouva má právní váhu-narozdíl od (nefunkčního) registru-ten záznam nemá jakýkoli právní účinek...Zkrátka kdyby se vás do budoucna kdokoli(policie,ČKP) pokoušel krze ono prodané auto jakkoli kontaktovat(a dělal bubáky)-vy od toho a toho dne prodeje(sepsání k.smlouvy) nejste majitelem,tudíž nemůžete nést jakoukoli zodpovědnost-děkuji a nashledanou...A nějaký zápis v registru na tom vůbec nic nemění...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.