Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit jak spravit převodovku na mojim Pitbike 125ccm. Mám 4 Stupnovou převodovku 1-N-2-3-4. A problem je takovej, že jak se rozjedu z jedničky, zařadim dvojku a než stačim zařadit trojku tak mi to z dvojky vyskočí na neutrál.. Stává se mi to skoro pořád, zvlášt když přidám plnej kotel a chci se pořádně rozjet.. Z trojky už je po pak v pohodě akorát že mi z dvojky vyhazuje ten neutrál.. Tak se ptám jestli by ste mi nemohli poradit čím to je, a co popř vyměnit či nejlépe spravit. Díky.
Pravděpoobně chyba řadícího mechanismu, ohnutá vidlička, nevím, neznám přesnou konstrukci této převodovky, u Java23 se občas uvolnily nýty, které držely řadící mechaniku... Rozebrat převodovku, závada bude pravděpodobně odhalitelná pouhým okem a šikovnou rukou, do té doby tam tu dvojku při "zakotlení" prostě nohou podržet...
Teď jsem přesně nepochopil co tim myslíš abych tam podržel nohu? Můžeš to nějak lépe vysvětlit jestli mi to pomůže? Jinak převodovka vůbec nevím jak se rozebírá.. Takže kdyby jsi mi poslal nějakej návod tak bych ti byl vděčný
Předpokládám, že máš manuální převodovku a řadíš nohou, většinou levou. Takže po zařazení té dvojky nohou podržíš řadící páku v té poloze zařazené dvojky, a až budeš chtít přeřadit za tři tak teprve povolíš a přeřadíš. Ale je to fakt dočasné řešení převodovce to nepomáhá, asi se nevyhneš opravě. Nevím přesně co máš za mašinku, u většiny motorek je převodovka součástí motoru, takže oprava obnáší demontáž motoru, jeho "rozpůlení" a pak pátrání po příčině problému. "Pachatel" je občas vidět na první pohled, ale někdy je nutné v zájmu "pátrání" vícekrát motor dávat dohromady a opět půlit, když to člověk dělí doma na koleně a má na to tu trpělivost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.