Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny
Potřeboval bych poradit, jestli nevíte kde sehnat dobrý vzor kupní smlouvy pro prodej auta, jak jí nejlépe napsat, aby prostě byla výhodná pro mě jako prodávajícího a nový majitel nemohl brblat, že to a to jsem mu neříkal, nebo o tomhle nevěděl a podobně...
Jestli tam napsat vše co je špatné na autě, nebo takové věci...
Děkuji moc za rady
Dobrý den. Jistě dostanete hodně rad, co vše v kupní smlouvě na auto, by mělo být. Tady je jen ukázka, jak by smlouva měla vypadat, co by tam vše mělo být a proč.
Je tam i odkaz kupní smlouvy na auto.
Na intu je jich jak ..., . . Napsat kvalitní je umění, to by musela být na několik stran. Vypsat případné závady (pak je nelze reklamovat) a hlavně že byl seznámen s technickým stavem, auto si pořádně prohlédl, , provedl zkušební jízdu (km, čas) a neměl námitek (Prohlášení kupujícího).
Ošem nejlepší je .. jak stojí a leží
Moc děkuji za rady. Ten vzor je dobrý a něco takového jsem si představoval
Myslíte, že je dobré tam teda přidat i větu, že auto se prodává jak "stojí a leží" případně i nějaké číslo z občanského zákoníku? Vím, že takhle se dá vyhnout reklamacím za případné vady o kterých jsem nevěděl?
No ja teda nevim, ale ta smlova z hondaklubu taky neni zadna vyhra.
V clanku II treba rok vyroby je polozka velmi osemetna, proto vsude radeji uvadet datum prvni registrace (tedy to co je v TP), ale hlavne pak polozka "najeto km" je doslova bic na prodavajiciho, proto vzdy a vsude jedine "stav tachometru"
Občanský zákoník I, II, 2. vydání, 2009
§ 501
Věc jak stojí a leží
Přenechá-li se věc jak stojí a leží , neodpovídá zcizitel za její vady, ledaže věc nemá vlastnost, o níž zcizitel prohlásil, že ji má, nebo kterou si nabyvatel výslovně vymínil.
Související ustanovení: § 595 až 600, § 616 až 627, § 645 až 651, § 653 až 656
Odpovědnost podle tohoto ustanovení se vztahuje na případy, v nichž předmětem smlouvy jsou věci určené úhrnně, tedy bez rozlišení věcí určených individuálně či druhově a bez ohledu na jejich jakost, množství a váhu ("jak stojí a leží "), s nimiž se nakládá jako s celkem. Předmět smlouvy je vymezen nikoliv údajem o jednotlivých konkrétních věcech, nýbrž za použití jiných údajů, např. uvedením místa, kde se nacházejí, nebo tím že tvoří vybavení určité provozovny apod. Z povahy smlouvy vyplývá, že za vady tímto způsobem přenechaných věcí se neodpovídá.
Máme za to, že je-li předmětem kupní smlouvy věc, popř. více věcí individuálně určených, nebo přesné množství věcí určených druhově nebo hromadně, nejde o koupi věci "jak stojí a leží ", a to ani v případě že kupní cena byla stanovena za všechny věci celkovou částkou. Z toho vyplývá, že věcí určenou úhrnně nemůže být nemovitost, ale jen vnitřní zařízení nacházející se v této nemovitosti.
čím méně se tam toho napíše, tím lépe, stačí když tam bude kupující, prodávající, označení předmětu, částka, datum a podpisy a k auto jednoduchou větu že se kupec se vším seznámil a stav auta odpovídá blablabla
Jiříku, nečetl jsem tady všechny odpovědí ale na reklamaci předem zapomeň ikdyž to prodáváš,v tomto státě je vše zdlouhavé myslím soudy,auto by mohli zabavit jako důkaz a než proběhne soud atd.tak káru můžeš nechat sešrotovat pokud nemáš třeba Lambo nebo opravdu pořádnou káru co stojí za to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.