Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za kouřová světla

Od: burtik odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, již 7. rokem vlastním Škodu Favorit - řadu Black Line a při dnešní cestě do supermarketu mě zastavila dopravní policie a chtěla mi dát pokutu za kouřová světla, která jsou na autě již od výroby. Na argument, že jsou světla scháleného typu a že na autě mají být od výroby mi policista odvětil tím, že jsou prostě moc tmavé. Chtěl mi dát pokutu 2.000 Kč, nacež jsem odmítl zaplatit a řekl jsem že chci podstoupit správní řízení. Nyní mám ale trochu strach, neudělal jsem blbost? Neměl jsem raději pokutu zaplatit? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

buď s přestupkem souhlasíte, mělů jste zaplatitt, policista Vás také mohl poslat na STK, pokud byla poblíž, ve správním řízení musí orgán PROKÁZAT přestupek

momo*
hodnocení

0x

DOBRÝ VEČER. A čím vám to měřil?

burtik
hodnocení

Neměřil to ničím, jen mi obešel auto, když nic nenašel, začal nervozně pošlapovat a pak šel dozadu ke světlům, chvíli an ně koukal a pak řekl, že nemám schválená svělta, že to jsou někde za pade z benzinky.

olaf71*

beru to tak, že pokud je na nich označení homologace, tak můžou být jakákoliv a to i stříklá transparentní černou barvou,protože to Éčko tam bude vidět pořád.

mowla*
hodnocení

0x

Světla nafoťte a případně si k fotkám sežeňte vyjádření autorizovaného prodejce či přímo výrobce - jsou-li světla opravdu neupravovaná... ;)

Policajt může mít dojmů kolik se mu zamane, ale řídit se musí fakty - zákony a homologací...

doplněno 22.07.12 22:52:

To Nu: Pokud to "správní orgán" shodí ze stolu,OK, pokud ne, bylo by to tvrzení proti tvrzení (např.: už zmíněná výměna světel), je lépe se´připravit´...

;)

nu*

nafotit a zdokumentovat to měl policista, to je jeho povinností, jinak to správní orgán shodí ze stolu

a pokud to policista nezdokumentoval, a světla nemají homologaci ani schválení výrobce, vyměnit světla na ten den, co se přestupek bude řešit a argumentovat tím, že světla jsou povolená :D

Teď vážně. pokud jsou světla již z výroby, není se čeho obávat a udělal jste dobře, že jste pokutu nezaplatil a vše nechal spadnout do správního řízení.

gumidek*
hodnocení

0x

Blbost jste určitě neudělal, pokud se jedná o opravdu neupravená a pravá světla.

Tato světla se montovala na Comfort-line,Black-Line,Silver-line,Solitaire.

Policajt je korunovanej vůl a taky za to zaplatí ve správním řízením! *frajer*

Pohlavě do toho, jedinečná příležitost tyhle orgány proškolit (jen se kouknul a jeho úsudek 2000,- no to je vrchol!)

doplněno 22.07.12 22:48:

Řada Black line má i origo tónovaná skla... to jim bude vadit příště? :D

doplněno 22.07.12 23:01:

Ať se ten polda příště koukne na zadní lampu Felicie, jak má černej blinkr a světlo zpátečky! Jak uhel! A že jich je na parkovištích na ukázku ještě dost a dost, řešil bych to s ním na místě ;)

Pokuta za kouřová světla

osobně by mě zajímalo, jestli je možné si nechat uhradit vzniklou škodu. dejme tomu, že člověk pracuje od 9:00 do 16:00 (napříkald) a správní řízení se koná např. v 14:00. tedy člověk se musí uvolnit z práce a pokud má hodinovou sazbu nebo je OSVČ, tak mu ucházejí kšefty tím, že se musí prakticky bez porušení zákona a bez jeho viny dostavit na toto řízení. Vznikla tak škoda ze zisku, který mu nikdo nevrátí. nehledě na to, že za nic nemůže a že je to pro člověka další oplejtačka.

Je možné se nějak vyrovnat a požadovat náhradu za ušlé zisky?

gumidek*

Tohle je Sport line a ten to měl v origu nejtmavší a přesto jsou světla schválená a homologovaná!

Světla origo Autopal Nový Jičín s homologací E8

Pokuta za kouřová světla #2

buss
hodnocení

0x

Správný postup, musí měřit a asi předevčírem bylo v TV, že to nemají zkalibrovanééé nebo atest. Chudák asi neměl už za co dát flastr, neměl by za službu čárku a tak zkoušel. To jako by pohledem zjistil rychlost...

solenza*

To se ale týká měřáků pro měření prospustnosti světla skel.

jarda3*

Kazdopadne ani fotodokumentace by nic neprokazala, neni jasne jaka expozice, svetelne podminky... Pokud se to nevyresi na miste odjezdem na STK tak IMHO nema urad sanci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]