Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, již 7. rokem vlastním Škodu Favorit - řadu Black Line a při dnešní cestě do supermarketu mě zastavila dopravní policie a chtěla mi dát pokutu za kouřová světla, která jsou na autě již od výroby. Na argument, že jsou světla scháleného typu a že na autě mají být od výroby mi policista odvětil tím, že jsou prostě moc tmavé. Chtěl mi dát pokutu 2.000 Kč, nacež jsem odmítl zaplatit a řekl jsem že chci podstoupit správní řízení. Nyní mám ale trochu strach, neudělal jsem blbost? Neměl jsem raději pokutu zaplatit? Děkuji.
Neměřil to ničím, jen mi obešel auto, když nic nenašel, začal nervozně pošlapovat a pak šel dozadu ke světlům, chvíli an ně koukal a pak řekl, že nemám schválená svělta, že to jsou někde za pade z benzinky.
Světla nafoťte a případně si k fotkám sežeňte vyjádření autorizovaného prodejce či přímo výrobce - jsou-li světla opravdu neupravovaná...
Policajt může mít dojmů kolik se mu zamane, ale řídit se musí fakty - zákony a homologací...
doplněno 22.07.12 22:52:To Nu: Pokud to "správní orgán" shodí ze stolu,OK, pokud ne, bylo by to tvrzení proti tvrzení (např.: už zmíněná výměna světel), je lépe se´připravit´...
nafotit a zdokumentovat to měl policista, to je jeho povinností, jinak to správní orgán shodí ze stolu
a pokud to policista nezdokumentoval, a světla nemají homologaci ani schválení výrobce, vyměnit světla na ten den, co se přestupek bude řešit a argumentovat tím, že světla jsou povolená :D
Teď vážně. pokud jsou světla již z výroby, není se čeho obávat a udělal jste dobře, že jste pokutu nezaplatil a vše nechal spadnout do správního řízení.
Blbost jste určitě neudělal, pokud se jedná o opravdu neupravená a pravá světla.
Tato světla se montovala na Comfort-line,Black-Line,Silver-line,Solitaire.
Policajt je korunovanej vůl a taky za to zaplatí ve správním řízením!
Pohlavě do toho, jedinečná příležitost tyhle orgány proškolit (jen se kouknul a jeho úsudek 2000,- no to je vrchol!)
doplněno 22.07.12 22:48:Řada Black line má i origo tónovaná skla... to jim bude vadit příště? :D
doplněno 22.07.12 23:01: Ať se ten polda příště koukne na zadní lampu Felicie, jak má černej blinkr a světlo zpátečky! Jak uhel! A že jich je na parkovištích na ukázku ještě dost a dost, řešil bych to s ním na místě
osobně by mě zajímalo, jestli je možné si nechat uhradit vzniklou škodu. dejme tomu, že člověk pracuje od 9:00 do 16:00 (napříkald) a správní řízení se koná např. v 14:00. tedy člověk se musí uvolnit z práce a pokud má hodinovou sazbu nebo je OSVČ, tak mu ucházejí kšefty tím, že se musí prakticky bez porušení zákona a bez jeho viny dostavit na toto řízení. Vznikla tak škoda ze zisku, který mu nikdo nevrátí. nehledě na to, že za nic nemůže a že je to pro člověka další oplejtačka.
Je možné se nějak vyrovnat a požadovat náhradu za ušlé zisky?
Správný postup, musí měřit a asi předevčírem bylo v TV, že to nemají zkalibrovanééé nebo atest. Chudák asi neměl už za co dát flastr, neměl by za službu čárku a tak zkoušel. To jako by pohledem zjistil rychlost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.