Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si nové autorádio Pioneer. Mám ale problém se signálem. Kousek popojedu a rádio šumí. Sehnal jsem zesilovač antény, ale je to pořád stejné. Prosím poraďte mi, zda-li se s tím nechá něco dělat. Děkuji za odpovědi.
Většina antén má v té patce u střechy schovaný předzesilovač a z něj kromě coaxu do antény rádia vede ještě červený kabel, kterým se ten předzesilovač napájí. Často patka napraskne a zatéká do ní voda a zničí předzesilovač a pak anténa funguje jen v místech ze silným signálem.
Možnosti:
Je přerušený vodič napájení nebo jinak do něj nejde +12V
Předzesilovač je KO
V takových případech je anténa s mrtvým předzesilovačem horší, než anténa bez něj. Další zesilovač u rádia pro anténu nic neřeší, protože přes tu mrtvolu na střeše stejne signál nepůjde a když, tak s velkým útlumem.
Buď tedy koupit novou anténu, nebo opatrně rozebrat tu patku (nutná demontáž ze střechy auta) a natvrdo propojit vývod antény na střední vodič coaxu. Opletení coaxiálního cabelu musí vést na zem/kovovou patku). Pak to bude jako anténa bez zesilovače a ten přídavný zesilovač, co jste si koupil dodatečně bude fungovat.
Mimo to, 2x zesilovaný signál nemusí být vždy dobrým řešením. Signál je pak přebuzen a je někdy horší.
doplněno 21.07.12 14:09:Kdyby to bylo u Feldy, tak vůbec nepřemýšlým a koupím novou anténu, která je i s dlouhým kabelem za 300,- a předzesilovačem.
doplněno 21.07.12 22:35:Pokud máte předzesilovač externí (viz odkaz něco podobného), tak na ten drátek samosebou musí jít +12V. Dá se na to využít pozice pinu v iso konektoru pro vysunutí antény (na tom pinu je +12v po zapnutí rádia. Trvalé napájení nedoporučuji. Hlavně napájet, jinak ten zesilovač logicky nefunguje a jako vypnutý dělá na tom kabelu zbytečně útlum signálu (brzdu).
Koupil jsem novou anténu, ale bez předzesilovače. Zesilovač mám jen mezi kabelem, co vede k anténě a rádiem. Musí do něj tedy jít tim drátem 12V?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.