Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s favoritem - stále startuje

Od: peet24 odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

potřeboval bych nutně poradit, jelikož včera jsem si nasedl do favoritu otočil klíčkem a auto nešlo nastartovat, přepl jsem si to na benzín opět otočil klíčkem, nešlo nastartovat a poté mi pořád jakoby běžel startovací motor, jelikož i když jsem vyndal klíček stále jsem slyšel podobný zvuk u startování a nešlo to nijak vypnout, jedině až vytáhnutím jednoho konce u baterky... Každopádně pokaždé když baterku napojím asi motor se okamžitě začne točit a nelze nic dělat...

nevíte co s tím může být a mok s tím udělat?

Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Zůstala ti viset cívka na startéru. Rozdělat a dát dohromady.

peet24
hodnocení

Aha, díky moc za odpověď je to velký problém opravit? Nepoškodilo se tam nic?

gumidek*
hodnocení

2x

K tomu startéru. Jednou se mi to stalo v zimě, když byl mráz a mě nouzově nenapadlo nic jiného, než vzít malé kladívko a poklepat na cívku startéru (ten malý váleček, jak k němu vede kabel od baterky). Kotva vibracema odskočila a přestalo to točit motorem.

doplněno 21.07.12 11:58:

Doteť jsem se na to nekouk a startér pořád normálně startuje a vyskakuje, jak má, holt kvalita *hi*

ladaadal*
hodnocení

0x

Jestli to vrčelo i pak, tak snad ne, chvilku to vydrží. Nechat odpojenou baterku, vyndat startér, rotdělat, prohlídnout, opravit, promazat, vyměnit uhlíky (když už je venku) a dát dohromady, ale jestli jsi to nikdy nedělal, budeš mít lepší, když ti někdo poradí přímo u toho.

peet24
hodnocení

Ještě jednou díky, já mám práve strach, že se něco stalo jelikož i když jsem měl vše vyplé pořád to fungovalo a já nevěděl co dělat až na vypojení baterky.

Jestli dobře chápu, tak to že to vrčelo je dobrá zpráva a stačí opravit starter nahozením cívky a poté to přestane? Když si někoho seženu jak dlouho trvá tato oprava abych orientačně věděl?

ladaadal*
hodnocení

0x

Jestli to už dělal, rozebrání a složení tak po hodince, ani né, a pak záleží na tom, co uvnitř najde. vyčistit a promazat další hodina, ale kdyby musel něco měnit, tak těžko říct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]