Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám Daewoo nexia 1.5GL r.v.96 ... když nastartuji studený motor tak je jako by bez výkonu někdy i chcípne a když jedu ( první a druhý rychl.stupeň) a chci trochu prudčeji zrychlit tak motor ''zatáhne'' docela silně škubne a táhne dál...potom už jede bez problému,dělá to jen chvilkově jak už zařadím za tři tak vpohodě...dělá to jen když jedu po delší době (pár hodin) ještě sem zapoměl napsat když po startu chcípne tak hned zavčí čerpadlo nevím jestli to tak má dělat nebo má malí tlak?
To vypadá, že benzín "padá" zpět do nádrže a čerpadlu chvilku trvá než "natlakuje" palivovou soustavu. Čerpadlo po točení klíčku vždy zavrčí? Zkusit před nastartováním 2x až 3x neprve otočit klíčkem. Jinak překontrolovat regulátor tlaku paliva.
doplněno 20.07.12 19:42:" hned otočím do druhé polohy tak nezavrčí...musí být pár vteřin prodleva aby zavrčelo" to je v pořádku.
Stejná chyba u mé Nexie.Studený motor,nebo po dešti znamenal jízdu s přískoky.Vyměnil jsem tedy svíčky a zapalovací kabely a mám klid.Nastartuj a při volnoběžných otáčkách vytahuj jednotlivé kabely ke svíčkám.Dostaneš-li ránu od některého kabelu,vyměň celou sadu.Po každém vytažení kabelu se musí změnit chod motoru Jestli se chod motoru při některém vytaženém kabelu nezmění,tak ten válec nepálí.Ale může to být i svíčkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.