Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu, možná se s mým problémem už někdo setkal. V roce 05 jsem zakoupil škodovku, kterou na mě původní majitel odhlásil z Rokycan na mé bydliště v Praze. Já si ji nikdy nedohlásil(tzn. stále jsem v mezikolonce),ale pov. ručení jsem řádně platil na své jméno. V roce 06 jsem auto prodal kolegovi z práce. Sepsali jsme spolu kupní smlouvu, já mu dal doklady a odhlásil auto u pojišťovny.On si auto také na sebe nikdy nedohlásil(stále má ustřižený malý OTP a ve velkém stále odhláška na mě) Povinné ručení si sjednal na svoji osobu a platil. V srpnu 08 končila STK. Auto kolega rozebral, náhradní díly rozdal, vyhodil a nezbylo nic. Jen ty doklady, kde jsem stále v mezikolonce. Ekologicky auto nezruší pokud je pouze odhláška, zrušení odhlášky ( v tomto případě v Rokycanech) dnes již nejde. Povinné ručení kolega platit již nechce. Když se informoval na úřadě co teď, tak mu řekli, že auto musím zrušit trvale vyřadit z evidence pouze já. Ale jak? Znovu se vracím k výše uvedenému. Já v mezikolonce = ekologicky nezruší.,zrušení odhlášky také nejde. Vím, že nejjednodušší je auto dohlásit. Ale platit eko daň 10 tisíc opravdu nebudu. V nejhorším případě mám v ruce smlouvu, ža auto nevlastním od roku 06 a během mého vlastnictví jsem ručení platil. Předem ještě jednou děkuju všem, kteří mi alespoň trochu poradí. Olda
Zaplatte si pojistku na měsíc sežente si plnou moc předchozího majitele vemte TP OTP značky a paír o likvydaci nebo čestné prohlášení že zanikl účel vozidla a po novém roce odhlašte jasný je že pokud jste v polopřevodu napsán budou chtít aby jste převod dokončil ale s tou plnou mocí by to neměl být problém.Přeji mnoho úspěchů v novém roce.
Děkuju, ale jak jsem psal, auto v žádném případě na sebe dohlašovat nebudu(hlavně, od roku 06 ho nevlastním a mám na to smlouvu). Ani nevím, jak bych to měl udělat, když k dohlášení potřebuju evidenční prohlídku z STK a auto neexistuje. Sehnal jsem kontakt na šroťák, který mi vystaví eko likvidaci, i když jsem v mezikolonce, tak doufám, že na magistrátu v lednu auto vyřadí, i když jsem v mezikolonce. Plnou moc od původního majitele budu mít. Možná bych to ani nemusel řešit, ale chci pomoci kolegovi, který auto ode mě koupil a vykašlal se na dohlášení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.