Nejste přihlášen/a.
Vlitl jsem omylem do obce Olsinky u Golcuv Jenikova ze smeru HavlBrod vyssi rychlosti, jel jsem mimo obec lehce nad 90 a najednou byla obec a radar tak jsem brzil a kolem 70-80km se mi zdalo ze tam bylo nejake svetylko v kamere. Umi vsechny kamery fotit nebo to byl jen odraz slunce? docela se bojim, normalne predpisy dodrzuju...nevite nekdo neco tomto radaru? Je tohle predavano policii a hrozi mi ztrata ridicaku?
Asi máte opravdu smůlu, tyhle radary fotí, já jsem se o tom už taky přesvědčil. Poradce přede mnou měl asi na mysli jen informační digitální displej vaší okamžité rychlosti, ten samozřejmě nefotí a neeviduje.
Ale asi jste se opravdu lapil. Já jsem si myslel, že dodržuji předpisy a stalo se mi něco podobného, přes obec jsem jel 65km/h. Radar si mne našel a až po měsíci mi přišlo vyrozumění o dopravním přestupku i s fotografiemi registrační značky, mojí maličkosti za volantem a dlouhé zdůvodnění. Bylo třeba se přiznat, že jsem to byl já, pokud bych to odmítl, hrozilo mi pět tisíc pokuty. Takže jsem se přiznal, že jsem byl za volantem a po čase mi přišel rozsudek z magistrátu, kde jsem byl obviněn z přestupku a stálo to patnáctset. U vás to bude asi dražší.
Celá věc je policii předána jen kvůli ztrátě bodů, jinak to řeší odbor dopravy příslušného městského úřadu. Celkem to proběhlo v klidu, ztráta řidičáku vám zaručeně nehrozí, pokud nemáte jiné přestupky z minulosti. Jen přijdete o nějaké body a peníze...
Nehrozí Vám ztráta řidičáku ani pokuta, pokud k věci správně přistoupíte a budete dělat obstrukce. Jen záleží na Vás, co se Vám vyplatí více, zda využít všechny zákonné možnosti se bránit (což je časově i psychicky náročnější) anebo sklopíte hlavu a necháte si to líbit (to Vám zaručuju, že to ouředníci s Vámi vyřídí rychle).
Ano, máte pravdu, bránit se lze, dokonce jsem už takový případ i zažil. Ale je to náročné nejen časově a psychicky, ale i finančně. Vyhrát se to dá, samozřejmě. Ale argument s fotografií mojí registrační značky a mou tváří usmívající se za volantem, je docela silný, takže jsem to vzdal.
předloží mi foto a pravím ano přiznávám ten na té fotce je mi trochu podobný leč já to nejsem v tu dobu sem byl na druhým konci republiky a mám na to 2 svědky auto sem pučil panu A ,pán A přijde a poví ano měl sem od majitele půjčený vůz avšak sem ho půjčil bez jeho vědomí osobě B a jelikož je to osoba mě blízká odmítám k tomu dále cokoliv dodat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.