Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás.
Stala se mi nemilá věc.
Když sem se pustil do výměny předních blatníků na favoritu,po povolení pár závitů,se mi matka v dutině karoserie strhla a začala se i s povolujícím šroubem protáčet.Je nějaká možnost opravy?
Díky.
sou tam takový čtverečky se závitem ty drží pomocí zobáčků jakmile to zarezne tak se to při povolování většinou urve a protočí nebo je to pod tím již tak vyhnilí že to nemá co držet a zas se to protočí
takže nejrychleji jak se to dá povolit je to vodbrousit flexou pak pokud je ten podběh pod blatníkem o.k . se koupí ty čtvercový matky a šrouby nový a vymění se to .
Na to mám takový trik. Utrhla se mi matice, co je přibodovaná a drží čep vzpěry 5 dveří. Prostě se uklepla, jak byl čep dlouho povolený a dveře se pořád zabouchávali a otvírali. Na matici jsem tlačil šikmo dolů a současně prudce trhem otočil. Držela vevnitř o jednu hranu a pak na tření se dotáhla nadoraz.
Na blatníku jsou tyhle jen dvě a to kolem tlumiče, jinak jsou všude výměnné matice do čtvercové díry ve skeletu s pacičkama, které uhnily. Matici tedy vyměnit.
Je tam tahle matice:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.